Hyppää sisältöön

Kemin Matkailun liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes 2 miljoonalla eurolla

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että viime vuoden liikevaihdon kasvu on noin 35 prosenttia. Liikevaihto on noussut 5,5 miljoonasta eurosta 7,4 miljoonaan euroon.

Kuva: Minna Aula / Yle

Kemin Matkailu Oy:n liikevaihto on kasvanut tasaisesti noin 30 prosenttia vuosittain. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että viime vuoden liikevaihdon kasvu on noin 35 prosenttia, noussen 5,5 miljoonasta eurosta 7,4 miljoonaan euroon.

Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen sanoo, että matkailu tuo elinvoimaa Kemiin.

– Matkailun vienti on Kemin Matkailu Oy:n toimesta tuonut viime vuonna työtä 30 henkilötyövuotta ja palkkatulojen, investointien ja paikallisten palvelujen välittämisen kautta yli 5 miljoonaa euroa.

Kemissä tehdyn vuoden 2014 matkailutuloselvityksen mukaan matkailun tulot olivat tuolloin 19,1 miljoonaa euroa ja 177 henkilötyövuotta. Kemin Matkailu Oy:n tavoite on nostaa matkailutulo 30 miljoonaan euroon ja luoda matkailutyöpaikoista ympärivuotisia.

– Asiakkaistamme suurin osa tulee ulkomailta, ja kun saadaan vielä viipymä pidennettyä, tulee alueelle jäämään entistä suurempi määrä tuloja huomaamattakin. Muun muassa pesula-, leipomo-, kuljetus-, vähittäiskauppa-, hyvinvointi- ja viestintätoimialoille, sanoo Kemin Matkailu Oy: toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

Ympärivuotinen talven ihmemaa

Matkailun kaupunkiin tuomalla rahalla on Kemin Matkailu Oy:n tiedotteen mukaan parin viime vuoden aikana rakennettu lasimajoitusta. Seuraavana tavoitteena on rakentaa ympärivuotinen Lumilinna.

Ympärivuotisen Lumilinnan maatyöt on aloitettu ja päärakennuksen on tarkoitus olla valmis vuoden loppuun mennessä. Rakennukseen tulee 400 neliömetrin kokoinen kylmätila, johon tulee lumiravintola. Jääpöytien ääressä voi juoda jääkuksasta vaikkapa juhannuksena.

Matkailuyhtiön strategian lisäksi kaupunki on yhteistyössä alueen matkailuyritysten kanssa luonut matkailun kasvustrategian, jonka mukaan Kemin Matkailu Oy sitoutuu muun muassa kasvattamaan matkailijoiden viipymää kaupungissa ja houkuttelemaan viisi uutta matkailutoimijaa kaupunkiin joka vuosi.

Kasvun myötä Kemiin on jo saatu uusia yhteistyökumppaneita.