1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työttömyys

Kerro: Millaista on työttömän elämä byrokratialoukussa?

Millaisiin tilanteisiin olet sääntöviidakossa työttömänä joutunut? A-teemassa puhutaan työstä, työttömyydestä ja tulevaisuudesta 15. helmikuuta.

työttömyys
Yhä useampi ei halua osallistua TE-toimiston palveluihin.
Jatkuvat työllisyyskokeilut aiheuttavat ylimääräistä kuormitusta kuntien sosiaalitoimelle.Johanna Aulén / Yle Uutisgrafiikka

Työttömyysturvaan liittyy paljon sääntöjä, pykäliä ja byrokratiaa. Toivoisimme nyt työttömien omia kirjoituksia siitä, miten tässä sähköisen asioinnin ja raportoinnin maailmassa suunnistetaan ja millaisiin tilanteisiin siellä päädytään.

Työttömältä vaaditaan toimeliaisuutta monin tavoin. Vuoden alusta voimaan astunut aktiivimalli tuo työttömälle lisää velvoitteita tai työttömyysturvaa leikataan.

Millaisiin tilanteisiin olet työttömänä sääntöviidakossa joutunut? Miten keikkatyöt, kurssit tai koulutukset ovat vaikuttaneet työttömyysturvaasi? Mikä estää juuri sinua työllistymästä? Pitäisikö nykyisiä käytäntöjä muuttaa ja jos, niin miten?

Yle A-teema kerää tarinoita, kokemuksia ja ajatuksia aiheen tiimoilta tähän esimoderoituun keskusteluun. Julkaisemme kommenttejanne arkisin klo 9-17. Keskustelu suljetaan torstaina 8.2. klo 17. Voit osallistua keskusteluun nimimerkillä. Kirjoituksia voidaan käyttää myöhemmin julkaistavissa jutuissa. Voit lähettää kirjoituksesi myös A-teeman sähköpostiin: ateema@yle.fi.

Aktiivimalli on suututtanut suomalaisia. Miksi tekevälle ei löydy työtä, eikä työ löydä tekijäänsä? A-teema kysyy myös, mikä estää työllistymisen ja minkälaiselta työelämä näyttää tulevaisuudessa? A-teema: Työtä! torstaina 15.2. klo 21.00 TV1 ja Yle Areena. #ateema

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi