EK:n ja SAK:n johto tukkanuottasilla lakon takia – "Vastuuton, täysin ylimitoitettu"

EK:n ja SAK:n johtajat sanailivat poliittisista lakoista Twitterissä.

lakot
Matkustajia Matinkylän bussiterminaalissa Espoossa.
Matkustajia Matinkylän bussiterminaalissa Espoossa.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n johtaja Ilkka Oksala arvostelee rajusti poliittisten lakkojen laajenemista joukkoliikenteeseen.

Oksala kuvailee lakkoa Twitterissä vastuuttomaksi. Hänen mukaansa ihmiset eivät pääse perjantaina töihin julkisilla kulkuvälineillä. Hän myös kysyy, minne lapset laitetaan kun päiväkotien ja koulujen henkilöstö ei pääse työpaikoille.

Puolustus tuli kuitenkin nopeasti. SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta vastasi Oksalalle, että "Sipilän hallitus on tässä vastuuton". Eloranta myös syytti hallitusta sopimuksista lipeämisistä, koska hänen mukaansa hallitus leikkaa työttömyysturvaa, vaikka lupasi olla niin tekemättä kilpailukykysopimuksen yhteydessä.

Oksala vastasi Elorannalle moittien lakkoa ylimitoitetuksi ja harmitteli sitä, että lakon maksumiehiksi on pantu yritykset ja vahingon kärsijöiksi "koko Suomen kansa".

Lue myös:

Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys vahvistaa: liikenne pysähtyy lähes vuorokaudeksi – "Valvomme, ettei lakonalaista työtä tehdä"

Työnantajaliitot jyrähtävät poliittisista lakoista: "Työpaikat vaarassa, menetykset satoja miljoonia"

Näin AKT:n ja Rakennusliiton työnseisaus vaikuttaa: Vientisatamat sulkeutuvat, rakennustyömaat pysähtyvät ja pääkaupunkiseudun bussiliikenne takkuaa