Mikko Salmela tulossa Helsingistä Lopen kunnanjohtajaksi

Loppi saa uudeksi johtajakseen kunta-alan pykälät tuntevan ammattilaisen. Lopen johtajaksi Salmelaa houkutteli kunnan hyvä sijainti ja elinvoima.

Loppi
Mikko Salmela
Mikko Salmela valittiin kunnanjohtajaksi Lopelle 2018.Mikko Salmelan arkisto

Lopen kunta osti muutama vuosi sitten runsaasti yritysmaata Riihimäen kuntarajalta. Silmänkannon yritysalue on viitoitettuna ja kaavoitettuna 54-tien ja moottoritien kupeessa. Yrityksiä alueelle ei ole kuitenkaan saatu. Valittu kunnanjohtaja aikoo ottaa elinkeinoalueen silmäteräkseen.

– Silmänkannon alue on upealla sijainnilla, mutta hyvin vähäisellä käytöllä. Yrityksiä sinne ei ole saatu. Kunnanjohtajan täytyykin keskittyä omalta osaltaan alueen markkinointiin. Yrityksiä sinne on saatava, koska kunnallistekniikka on sinne rakennettu, pohtii oikeustieteen maisteri Mikko Salmela tiistaiaamuna. Edellisenä iltana hän tuli valituksi kunnan johtoon.

Lopen sijainti hyvän matkan päässä Helsingistä sekä Riihimäen, Hyvinkään ja Hämeenlinnan tuntumassa antaa kunnalle hyvän asemoinnin palvelujen saatavuuden suhteen. Kaupunkikeskusten läheisyys antaa Lopelle Salmelan mukaan yhteistyömahdollisuuksia moneen suuntaan.

– Riihimäkihän tässä on yhteistyökumppanina ollut, mutta täytyy taas selvittää kaikki mahdollisuudet kumppanuuksista, pohtii helsinkiläinen Salmela tulevaa kuntaansa.

Vetovoimainen Loppi keskeisellä paikalla

Mikko Salmela uskoo Lopen vetovoimaan ja haluun jatkaa itsenäisenä kuntana. Kuntaliitosnäkemystäkin Salmelalta oli kysytty työhaastatteluissa.

– Itse en ole ajamassa kuntaliitoksia tässä vaiheessa. Lopella on valittu itsenäisyys ja sillä linjalla työ jatkuu.

Lopella asunnot ja tontit ovat hinnoiltaan lähikaupunkeja tuntuvasti halvempia. Vapaita tonttejakin on tarjolla kunnan jokaisessa taajamassa. Helsinkiläinen Salmela näyttää itse mallia asumisen mahdollisuuksista. Uusi kunnanjohtaja nimittäin vaihtaa valituksi tultuaan Helsingin Loppeen.

– Kyllä Lopella asuntotarjontaa on ja sitä myötä monenlaisia ihmisiä pystyy kuntaan muuttamaan. Itsekin olen innolla Lopelle tulossa.

Lopen kunnanvaltuusto valitsi maanantaina Salmelan uudeksi kunnanjohtajaksi selvällä enemmistöllä 19–8. Mikko Salmela arvioi, että hän voi ottaa tehtävän vastaan huhtikuussa, jos valituksia virkavaalista ei asiassa tule. Varalle Lopen valtuusto valitsi hakijoista Kalle Eklundin.