Nyssetkin tyssäävät aktiivimalliin – Näin perjantain mielenilmaus näkyy Tampereella

Ainakin osa busseista jää Tampereellakin talliin SAK:n perjantaisen lakon vuoksi. Työmatkalaisille suositellaan etäpäivää, kävelyä tai kimppakyytiä.

lakot
Bussi menossa risteyksen yli ja lunta sataa
Yle

Tampereen kaupunki valmistelee parhaillaan ohjeita henkilöstölle perjantaiksi kaavaillun poliittisen mielenilmauksen ja siihen liittyvien lakkojen varalle. Tarkkaa tietoa mielenilmauksen vaikutuksista Tampereen kaupungin palveluihin ei vielä ole.

Useat liitot ovat ilmoittaneet osallistuvansa niin sanottua aktiivimallia vastustavaan mielenilmaukseen. Muun muassa Auto- ja kuljetusalan liitto AKT, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Sähköliitto, PAM ja Insinööriliitto ovat mukana.

Mielenilmaus pysäyttää merkittävän osan Tampereen seudun linja-autoista eli nysseistä sekä kaukoliikenteen busseista. Muun muassa Paunu jättää vuorot lähestulkoon ajamatta. Tiedot ajettavista linjoista tarkentuvat keskiviikkona. Tarkemmat tiedot ajettavista linjoista ja vuoroista voi tarkistaa Tampereen joukkoliikenteen nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

–Suosittelemme, että mahdollisuuksien mukaan perjantaina kannattaa tehdä töitä kotoa käsin, kävellä tai pyöräillä tai käyttää kimppakyytejä, joukkoliikenteen väki suosittelee.

Ranta-Tampellaakaan ei rakenneta

Pirkanmaan jätehuollon mukaan mielenilmaus vaikuttaa jonkin verran myös jätekuljetuksiin. Jäteastian tyhjennyspäivä voi siirtyä osalla asiakkaista aikaisemmaksi tai myöhemmäksi.

Koulujen ja päiväkotien toimintaan mielenilmauksella ei näillä näkymin ole suurta vaikutusta.

Lakkopäivä pysäyttää työt myös monella rakennustyömaalla, esimerkiksi Ranta-Tampellassa.

Teollisuusliiton aluetoimistosta kerrotaan, että useiden suurten, pirkanmaalaisten yritysten työntekijöitä on lähdössä osoittamaan mieltä Helsinkiin. Vaikutukset tuotantoon vaihtelevat yrityksittäin.

Lue myös:

EK:n ja SAK:n johto tukkanuottasilla poliittisen mielenilmauksen takia – "Vastuuton, täysin ylimitoitettu"

Kuntatyönantajat: JHL pysäyttämässä Helsingissä raitiovaunu- ja metroliikenteen perjantaina