Kymi Ringin rahoitus varmistumassa – pystyi jättämään valtionavustushakemuksen ministeriölle

Eduskunta myönsi viime kesänä Kymi Ringille 3,5 miljoonan euron valtionavustuksen.

Kymi Ring -moottoriradan työmaa kesäkuussa 2017. Kuva: Pasi Tapanainen / Yle

Moottoriurheilu- ja ajokoulutuskeskusta Iittiin rakentava Kymi Ring -yhtiö on jättänyt valtionavustushakemuksen Opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Asian on Ylelle vahvistanut Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon erityisavustaja Toni Ahva. Myös Kymi Ringin hankepäällikkö Timo Pohjola kertoo, että hakemus on jätetty ministeriöön viime viikolla.

Pohjola ei tarkemmin kommentoi ratahankkeen rahoitusta tai jätetyn hakemuksen sisältöä.

Kymi Ring maksaa arviolta 25 miljoonaa euroa.

Liitteet puuttuvat vielä

Eduskunta myönsi viime kesänä Kymi Ringille 3,5 miljoonan euron valtionavustuksen. Rahan maksamisen ehtona on kuitenkin ollut se, että hankkeen kokonaisrahoitus toteutuu.

Hakemuksen liitteenä on esitettävä tiedot, joista ilmenee, että muut rahoittajat ovat sitoutuneet hankkeeseen juridisesti pätevällä tavalla.

Kouvolan Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun)hakemuksesta kuitenkin puuttuvat liitteet, joista ilmenisi sekä yksityinen rahoittaja että rahoitussummat. Ylijohtaja Esko Ranto opetus- ja kulttuuriministeriöstä kertoo lehdelle, että ministeriöllä ei ole vielä tietoa rahoituksesta.

Rannon mukaan on tavallista, että valtionavustushakemus jätetään ensin ja liitteet toimitetaan jälkikäteen.

Viime vuoden lisätalousarviossa hankkeelle myönnetty määräraha on kahden vuoden siirtomääräraha, joten avustuspäätös voidaan tehdä tämän vuoden loppuun mennessä.

Valtion osuudeksi on nykyisillä päätöksillä tulossa yhteensä seitsemän miljoonan euron siivu.