1. yle.fi
  2. Uutiset

Cheri-hevosella ihmeellinen aamu - pelastuslaitos joutui auttamaan selälleen jääneen hevosen takaisin jaloilleen

Lappeenrannassa Cheri-hevonen ei päässyt yöuniltaan ylös, kunnes pelastuslaitos kävi sen auttamassa takaisin jaloilleen.

hevonen
Cheri-hevonen
Cheri oli jäänyt jumiin seinän viereenSuvi Immonen

Lappeenrannan Saikkolassa sijaitsevalla hevostallilla 5-vuotias tamma Cheri oli viime yön aikana nukkunut normaalia levottomammin. Aamuyöstä hevonen oli kiepsahtanut selälleen ja jäänyt jumiin seinän viereen.

– Cheri oli ollut nukkumassa ja ilmeisesti piehtaroinut kovasti. Oli kiepauttanut itsensä selälleen, eikä siitä enää päässyt jaloilleen, kertoo Suvi Immonen.

Kun hevonen on selällään, se ei yleensä omin avuin pääse ylös. Tallilla oli aamulla yksi hoitaja, joka ei omin voinut hevosta auttaa. Niinpä paikalle oli kutsuttava pelastuslaitos.

Apuun rientäneet palomiehet saivat viritettyä Cherin ympärille liinat, joiden avulla hevonen saatiin lopulta takaisin seisomaan.

– Liinojen avulla hevonen yleensä autetaan. Joskus harvoin on pakko pyytää paikalle myös eläinlääkäri, kertoo vuoropäällikkö Sami Talka Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitos auttaa hevosta
Pelastuslaitoksen palomiehet auttoivat Cherin liinojen avulla takaisin jaloilleen.Suvi Immonen

Yksin ei uskalla

Tapaus sattui tänä aamuna lappeenrantalaisen Suvi Immosen tallilla Lappeenrannan Saikkolassa. Immonen kertoo, että yksin hevosta ei uskalla lähteä auttamaan. Hevonen saattaa vauhkoontua ja potkia kovasti.

– Kun meitä on useampi paikalla, niin silloin saamme liinojen kanssa autettua hevosta. Nyt oli kutsuttava apua, kertoo Immonen.

Immosella on tallissaan kaikkiaan kuusi hevosta, joista Cheri on puoliverinen ratsu.

Nyt Cheri on taas jaloillaan ja katselee tyytyväisenä maailmaa.

Cheri-hevonen
Cheri on jälleen jaloillaan.Suvi Immonen
Lue seuraavaksi