Keskustele: Miten perjantain lakko vaikuttaa arkeesi ja mitä mieltä siitä olet?

Pääsetkö töihin perjantaina? Ollaanko nyt oikealla asialla vai onko ay-liikkeeltä karannut mopo käsistä?

lakot
Matkustajat ahtautuvat sisään täpötäyteen metroon Lauttasaaren metroasemalla.
Perjantaina metrokaan ei kulje poliittisen lakon takia.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK järjestää poliittisen lakon perjantaina eduskunnan jo päättämää työttömyysturvan aktiivimallia vastaan.

Julkinen liikenne pysähtyy lähes vuorokaudeksi perjantaiaamusta.

Pääkaupunkiseudulla metrot, raitiovaunut ja lähes koko bussiliikenne seisahtuvat, HSL tiedotti tänään (siirryt toiseen palveluun). Lentoliikenteeseen lakolla ei todennäköisesti ole vaikutusta.

Työt pysähtyvät myös satamissa eivätkä roska- tai säiliöautotkaan kulje, tiedotti puolestaan AKT (siirryt toiseen palveluun). Koulukuljetusten pitäisi toimia.

Mitä mieltä sinä olet tästä poliittisesta lakosta? Ollaanko nyt oikealla asialla – puolustamassa työttömiä – vai onko ay-liikkeeltä karannut mopo käsistä?

Entä pääsetkö sinä perjantaina töihin? Voitko pitää vapaapäivän? Aiheutuuko lakosta sinun työllesi haittaa?

Elinkeinoelämän keskusliitto EK pitää lakon laajentamista joukkoliikenteeseen ylimitoitettuna, SAK:n mielestä hallitus on vastuuton leikatessaan työttömyysturvaa.

Työnantajaliittojen mukaan perjantain lakolla menetetään satoja miljoonia euroja. Työtön taas menettää 2. huhtikuuta alkaen työttömyysetuudestaan 4,65 prosenttia seuraavan 65 päivän ajaksi, jos hän ei ole ollut tarpeeksi aktiivinen eli esimerkiksi tehnyt töitä vähintään 18 tuntia noin 3 kuukauden aikana. Tarkat tiedot siitä, mitä työttömältä vaaditaan, selviää täältä.

Kommentointi on nyt suljettu. Kiitos kaikille osallistujille. Toimitus miettii näiden pohjalta uusia näkökulmia aiheeseen.