Putin pitää Trumpin hallinnon listaa "vihamielisenä eleenä"

Venäjän presidentin mielestä Yhdysvaltojen julkaisema lista vahingoittaa Venäjän ja Yhdysvaltojen välisiä suhteita, mutta kostoa ei ole luvassa.

Vladimir Putin
Venäjän presidentti Vladimir Putin kampanjoi Moskovassa tiistaina.
Venäjän presidentti Vladimir Putin kampanjoi Moskovassa tiistaina.Sergei Chirikov / EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää Yhdysvaltojen julkaisemaa listaa vihamielisenä eleenä, joka vahingoittaa Venäjän ja Yhdysvaltojen välisiä suhteita ja kansainvälisiä suhteita kokonaisuudessaan. Putin kommentoi asiaa presidentinvaalien kampanjatilaisuudessaan Moskovassa.

Putin sanoi kuitenkin, että Venäjä ei ole tekemässä kostotoimenpiteitä vaan on valmis kehittämään maiden välisiä suhteita niin paljon kuin yhdysvaltalaiset ovat sitä valmiita tekemään.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö julkaisi myöhään maanantai-illalla paikallista aikaa niin kutsutun oligarkkilistan, jolla nimetään 114 venäläispoliitikkoa ja 96 venäläistä liikemiestä. Listalle on nimetty poliitikoita, joiden katsotaan kuuluvan Putinin lähipiiriin, tärkeiden valtionyhtiöiden johtajia sekä liikemiehiä, joilla on ainakin miljardin dollarin omaisuus.

Listalle päätyminen ei tarkoita, että kyseiset henkilöt joutuisivat automaattisesti pakotteiden kohteeksi. Osa uudella listalla olevista henkilöistä on kuitenkin jo aiemmin joutunut Yhdysvaltain talouspakotteiden kohteeksi, eikä lista vaikuta näiden pakotteiden voimassaoloon.

Lisää aiheesta:

Nämä Suomeen liitetyt venäläiset ovat Yhdysvaltain uudella "oligarkkilistalla" – Mykkänen: Ei vaikuta Suomen suhteisiin

Yhdysvallat julkaisi yli 200 venäläisvaikuttajan "oligarkkilistan": Mukana Putinin lähipiiriin kuuluvia liikemiehiä ja poliitikkoja

Lähteet: Tass, AP, Reuters