Alle kolmannes autoista myydään enää manuaalivaihteilla – Katso tästä, paljonko Suomen myydyimmät automallit maksavat automaattina ja manuaalina

Jos automaattivaihteiston kysyntä kasvaa nykyvauhdilla, ei uusia käsivaihteisia henkilöautoja osta viiden vuoden päästä oikein kukaan.

autot
Volvon vaihdekeppi.
Ismo Pekkarinen / AOP

Manuaalivaihteisten henkilöautojen suosio on syöksyssä. Viime vuonna rekisteröidyistä uusista henkilöautoissa enää 35 prosentissa oli käsivalintainen vaihteisto.

Tänä vuonna myytävistä henkilöautoista noin 28-29 prosenttia myydään manuaalina.

Autotuojat ja -teollisuuden toimitusjohtaja Tero Kallio

Muutoksen vauhtia kuvaa, että vielä vuonna 2015 myydyissä autoissa manuaalivaihteisto oli 49 prosentissa, josta se vuonna 2016 väheni 43 prosenttiin.

Autotuojat ja –teollisuuden toimitusjohtaja Tero Kallio tietää, että syöksyn kulmakerroin ei voi jatkua aivan yhtä jyrkkänä kuin viimeiset kolme vuotta, mutta melkein.

– Tänä vuonna myytävistä henkilöautoista noin 28-29 prosenttia myydään manuaalina. Ennuste vuodelle 2020 on 22-23 prosenttia, mutta se voi olla jopa lähempänä viidesosaa.

Automaatti maksaa vielä enemmän paitsi tarjouksessa

Suomen myydyin automalli Skoda Octavia kävi viime vuonna kaupaksi lähes 5 700 kertaa. Sen suosituin versio oli dieselmoottorilla varustettu farmariversio Combi 2,0 TDI 150 Ambition, jota myytiin 1 106 kappaletta.

Manuaalivaihteisena Ambition varustelutason auto maksaa 30 203 euroa. DSG- eli kaksoiskytkinautomaatilla se maksaa 2 527 euroa enemmän.

Myös toiseksi myydyin malli Nissan Qashqai kävi Suomessa viime vuonna kaupaksi yli viisi tuhatta kertaa. Suosituin versio oli bensiinimoottorinen DIG-T 115 Acenta 2WD Safety Pack, jota myytiin peräti 4 340 kappaletta.

Suosituimman Qashqain hinta on manuaalivaihteisena 25 211 euroa. Automaatti eli Nissanin tapauksessa portaaton vaihteisto lisää kustannuksia 1 769 euroa.

Viime vuoden 20 suosituimman automallin joukossa oli jo neljä autoa, joihin käsivalintaista vaihteistoa ei edes saa.

Kuluttaja ei välttämättä aina edes joudu maksamaan automaatista lisähintaa, sillä automerkeillä ja autoliikkeillä on jatkuvasti tarjouskampanjoita, joissa automaattia tarjotaan joko veloituksetta tai osana tiettyä varustepakettia.

”Automaatti tulee autoihin automaattisesti”

Manuaalivaihteistolle on ennenaikaista julistaa lopullista kuolemaa, mutta vähiin kytkinpolkimet autojen lattialla käyvät.

– Ensinnäkin autoihin tulee sähköä enemmän ja sitä kautta se manuaali häviää pakostakin. Suuressa osaa hybridiautoja se automaatti tulee automaattisesti. Lisäksi tarjonta on lisääntynyt. Nykyään pienemmissäkin autoissa saa valita sen automaatin. Ja kun kerran sen automaattivaihteiston ostaa, niin siitä ei ole paluuta manuaalin, Autotuojien ja –teollisuuden Tero Kallio luettelee.

Automaattivaihteiston suosio siis kertautuu. Kun automaattivaihteinen auto vaihdetaan, ostetaan tilalle automaattivaihteinen. Automaatteja on siis jatkuvasti enemmän myös vaihtoautoina.

Suomi on eurooppalaisena automaana sikäli poikkeuksellinen, että Etelä-Euroopassa tai Tanskassa suosittuja pienimmän A-segmentin kokoluokan kaupunkiautoja myydään meillä todella vähän. Näihin Renault Twingon kokoisiin autoihin automaattivaihteisto valitaan harvoin. Kaikkiin sellaista ei ole edes vielä saatavilla.

Valmistajat ja maahantuojat alkavat kysynnän puutteessa jo jättää manuaalivaihteisia autoja pois myyntiohjelmasta. Esimerkiksi taksina suosittua Mercedes-Benz E 200 d –mallia ei saa käsivaihteistolla, vaikka joku vielä haluaisi.

Juuri D-segmentin isompien ja varsinkin premium-merkkien automallien kohdalla manuaalivaihteistolla on jo nyt heikko kysyntä. Esimerkiksi 5-sarjan BMW:n ostajista 95 prosenttia valitsee automaatin.

Mitä tapahtuu manuaalivaihteisen arvolle?

Myös C-segmentissä eli VW Golf –kokoluokan autoissa suunta on käynyt viime vuodet selvästi automaatin suuntaan, mutta uusin muutos on automaattien nopea yleistyminen B-segmentin autoissa. Tällaisia autoja ovat esimerkiksi Ford Fiesta tai Skoda Fabia.

Ikääntyneempien autonostajien keskuudessa automaattivaihteistoa pidettiin pitkään lähes loukkauksena. Nykyiset seniorit ovat alkaneet ymmärtää, että automaattivaihteisto ei ole kannanotto kenenkään ajotaitoon. Automaattivaihteisto on mukavuusväline, joka samalla helpottaa ajamista.

Manuaalillekin on edelleen omat kannattajansa. Tyypillinen perustelu on epäily automaattivaihteiston kestosta tai ajajan halu vaihtaa vaihteita itse. Onkin mahdollista, että automaattien nopea yleistyminen valtavirtaan, saa osassa kuluttajia aikaan myös manuaalin perään haikailevien vastareaktion.

Auton jälleenmyynnin kannalta aika on mielenkiintoinen. Tänä vuonna ostattava auto tulee vaihtoon mahdollisesti neljän vuoden kuluttua.

Autoteollisuutta Suomessa edustavan Tero Kallion mukaan suurta hätää arvonromahduksen suhteen ei pitäisi olla, vaikka nyt valitsisikin vielä manuaalin. Jos manuaaleja on tarjolla vähän, hyvitysarvonkin pitäisi kaupan lainalaisuuksien mukaan säilyä järkevällä tasolla.

– Kehitys menee nyt hurjaa vauhtia. Nyt takaisin on taas tullut perinteinen automaattivaihteisto, kun vielä muutama vuosi sitten näytti, että kaksoiskytkinautomaatti syrjäyttää perinteisen automaatin. Ja ennen automaatti kulutti polttoainetta enemmän kuin manuaali. Nyt se on mennyt toisinpäin, Kallio sanoo.

Päivitetty 31.1. klo 8.20: Lisätty faktalaatikkoon tieto, että Kia Rion suosituimpaan 1,2 litran malliin ei ole saatavilla automaattivaihteistoa.