Video: Ovatko höyhenet hyvin? Huuhkaja peilaili itseään kelikamerasta

Liikenneviraston liikennepäivystäjät koostivat videon, jossa huuhkaja näytti peilaavan itseään kelikamerasta Tampereen Rantatunnelin suuaukolla.

huuhkaja
Video: Liikennevirasto
Video: Liikennevirasto

Liikennepäivystäjä Jori Hildén hieraisi silmiään pari viikkoa sitten yövuorossa Tampereen Liikennekeskuksessa. Hän oli huomannut sivusilmällä liikettä yhdellä valvontahuoneen seinällä olevista ruuduista. Kun Hildén kääntyi katsomaan, ruudussa näkyi huuhkaja. Kello oli muutamaa minuuttia vaille puolen yön.

Hildén ja samassa työvuorossa ollut Marko Kolattu käänsivät varovasti kelikameraa, jotta lintu näkyisi paremmin. Huuhkaja istui kelikameran pylväässä Tampereen Rantatunnelin suuaukolla Santalahdessa ja peilaili itseään kameran linssistä yli 20 minuuttia.

– Kyllä se oli aika erikoinen ja yllättävä tilanne. Tietysti kamerassa juoksentelee yöaikaan kettuja ja jäniksiä ja joku variskin on istunut joskus pylväässä, mutta se ei ole ollut kauhean mielenkiintoista, Marko Kolattu kertoo.

Mahdollisuus, että sen uudelleen siinä bongaisi, on varmasti häviävän pieni.

Marko Kolattu

– Mutta se, että huuhkaja istuu ihan kameratolppaan ja katselee suoraan linssiin, on kyllä poikkeuksellista.

Marko Kolattu kertoo perehtyneensä sen verran pöllöihin, että tietää niiden liikuskelevan pitkälti samalla alueella. Rantatunnelin huuhkajaa ei ole kuitenkaan sen koommin näkynyt.

– Voi olla, että se oli ihan ainutkertainen tilanne. Mahdollisuus, että sen uudelleen siinä bongaisi, on varmasti häviävän pieni, hän sanoo.

Liikennevirasto julkaisi tiistaina videon, jossa kelikameran pylväässä istuva huuhkaja näyttää peilailevan itseään kameran linssissä. Puoliminuuttisen videon ovat koostaneet Jori Hildén ja Marko Kolattu.

– Videossa näkyy vierailun alkupätkä. Kyllä siinä aika lailla oleellisen vierailusta näkee, Kolattu kertoo.