1. yle.fi
  2. Uutiset

Katso upeat kuvat kuunpimennyksestä – voit vielä lähettää meille kuvasi

Koillismaalla ja Itä-Lapissa taivas oli selkein kuunpimennyksen seuraamiseen. Katso jutun lopusta lukijoidemme lähettämät komeat kuvat.

kuunpimennykset
Osittainen kuunpimennys Inarissa 31.1.2018.
Tältä näytti osittainen kuunpimennys Inarissa. Lukijan kuva.Jorma Hevonkoski

Suomessa nähtiin tänään keskiviikkona monin paikoin täydellinen kuunpimennys sääolosuhteista riippuen. Harvinaisen kuunpimennyksen puolivarjopimennys alkoi kello 12.51. Pimennyksen täydellinen vaihe alkoi kello 14.52 ja päättyi kello 16.08.

Kuunpimennyksellä (siirryt toiseen palveluun) tarkoitetaan tilannetta, jossa Kuu on maan varjossa eli Aurinko, Maa ja Kuu ovat samalla suoralla. Kuunpimennykset tapahtuvat aina täyden kuun aikaan. Kuunpimennyksiä tapahtuu maailmanlaajuisesti 2–4 kertaa vuodessa. Suomessa seuraava täydellinen kuunpimennys nähdään jo heinäkuun lopulla.

Kuunpimennyksen vaiheet keskiviikkona 31. tammikuuta 2018.
Yle Uutisgrafiikka

Koillismaalla ja Itä-Lapissa taivas oli selkein tämänpäiväisen kuunpimennyksen seuraamiseen. Pimennys saattoi näkyä myös muualla maassa, jos pilvipeitteessä oli aukkoja. Alusta loppuun täydellinen vaihe nähtiin meillä kuitenkin vain Inarin ja Utsjoen kuntien alueella.

Lue lisää kuunpimennyksestä tästä.

Otitko kuvan kuunpimennyksestä? Voit lähettää kuvan alla olevan lomakkeen kautta. Katso Ylen kuvajoukkoistuksen säännöt täältä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi