Elisa ennakoi kovan kilpailun jatkuvan – teki viime vuonna silti historiansa parhaan tuloksen

Elisan liittymien määrä laski, kun ennalta maksettavia prepaid-liittymiä käyttävien asiakkaiden määrä väheni. Mobiilidatamarkkinoille Elisa ennakoi edelleen kasvua.

teleoperaattorit
Miehen käsissä iPhone-kännykät.
Mobiilin datakäytön kasvu jatkuu edelleen, ennakoi Elisa.Armando Babani / EPA

Teleoperaattori Elisa kertoo tehneensä viime vuonna kaikkien aikojen parhaan tuloksen. Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto oli 384 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 349 miljoonaa.

– Tulosta paransi muun muassa mobiilin palveluliikevaihdon kasvu ja panostukset Elisan toiminnan tuottavuuteen sekä viimeaikaiset yrityskaupat, kertoo Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila tulostiedotteessa.

Myös liikevaihto kasvoi ja oli 1 787 miljoonaa euroa, vuotta aiemmin 1 636 miljoonaa.

Yhtiön mukaan sen malli rajoittamattoman datan hinnoittelussa, videopalveluiden yleistyminen ja panostukset 4G-verkon laajentamiseen ovat tehneet Elisasta edelläkävijän mobiilidatan käytössä, ja Elisan verkossa liikkuu mobiilidataa viidenneksi eniten Euroopassa.

Elisan kokonaismobiililiittymämäärä laski 15 400 liittymällä, johon vaikutti ennalta maksettavien prepaid-liittymien kannan lasku 34 500 liittymällä. Tavallisten mobiililiittymien määrä kasvoi 19 100 liittymällä.

– Testaamme uusia teknologioita sekä mobiili- että kiinteässä verkossa. Toimme ensimmäisenä Suomessa 5G-valmiuden mobiiliverkkoon. Rakentaminen on aloitettu Tampereella, mikä on ensimmäinen kaupunki, jossa uusi verkko toteutetaan näin laajasti, Mattila kertoo.

Elisa katsoo kilpailutilanteen Suomen televiestintämarkkinoilla jatkuvan haasteellisena. Yhtiö arvioi, että pitkän aikavälin kasvu ja kannattavuuden paraneminen perustuvat mobiilidatamarkkinoiden kasvuun sekä digitaalisiin online- ja ICT-palveluihin. Tuottavuutta aiotaan parantaa myös lisäämällä automaation ja data-analytiikan hyödyntämistä.

Yhtiön hallitus ehdottaa osakkeenomistajille maksettavan osingon olevan 1,65 euroa osakkeelta.

*Lue myös *

DNA:n hallituksen puheenjohtaja jätti Pörssiklubin – "Siellä on paljon miehiä, joiden mielestä nykyinen linja ei ole oikein"

Telia vähentää enintään 65 työpaikkaa Suomessa

Hyvästi roaming-maksu, tervetuloa lisämaksu? Operaattoreille lupa periä ylimääräistä puhelimen käytöstä ulkomailla