1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. #metoo

Helsinkiin kutsun saanut islam-kommentoija Tariq Ramadan pidätettiin Pariisissa

Ramadan joutui syksyllä Ranskan #metoo-kohun keskelle raiskaussyytösten takia.

#metoo
Islamin tutkimuksen professori Tariq Ramadan.
Islamin tutkimuksen professori Tariq Ramadan vuonna 2016.Salvatore Di Nolfi / EPA

Tunnettu islamin tutkimuksen professori Tariq Ramadan on pidätetty Pariisissa.

Ramadania kuulustellaan poliisiasemalla Pariisissa, kertovat uutistoimisto AFP ja RTL-radiokanava nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Kaksi naista teki Ramadanista lokakuussa erilliset rikosilmoitukset raiskauksista ja pahoinpitelyistä, joiden esitutkintaan Pariisissa pidätys liittyy.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuosina 2009 ja 2012, ranskalaismediat kertovat (siirryt toiseen palveluun). Ramadan kiistää syytteet.

Tariq Ramadan on tunnettu islamilaisen maailman kommentoija mediassa. Hänet oli kutsuttu Helsingin yliopistoon puhujaksi viime marraskuussa, mutta kutsu peruttiin (siirryt toiseen palveluun) raiskaussyytösten takia.

Ensimmäinen rikosilmoituksen tehneistä naisista oli feministiaktiivi ja kirjailija Henda Ayari. Hän sanoi rohkaistuneensa Ranskan #metoo-kampanjasta ja päättäneensä tuoda hotellihuoneessa tapahtuneen raiskauksen esiin.

#Metoo-kampanjan, tai sen ranskalaisen vastineen #balancetonporc (ilmianna sika), kohteeksi on joutunut sveitsiläisen Ramadanin lisäksi Ranskassa useita poliitikkoja ja viihdealan vaikuttajia.

Lisää aiheesta:

Ranskalaiset naiset kapinoivat katuhäirintää vastaan – lähentelystä aiotaan jakaa sakkoja

Lähteet: AFP, Yle

Lue seuraavaksi