Huumeita, rahaa ja käsiaseita salakuljetettiin Ruotsista Suomeen – rahat piilossa näkkileipäpaketin pohjalla

Helsingin poliisi on paljastanut laajan amfetamiinin salakuljetus- ja levittämiskokonaisuuden Ruotsin ja Suomen rajalla.

salakuljetus
Takavarikoituja huumeita.

Helsingin poliisi on yhdessä Ruotsin poliisin kanssa paljastanut rikosorganisaation, jonka epäillään järjestäneen Ruotsista Suomeen suuren määrän amfetamiinia. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että laajan amfetamiinin salakuljetus- ja levittämiskokonaisuuden esitutkinnan aikana takavarikoitiin yli kymmenen kiloa amfetamiinia, käsiaseita ja kymmeniä tuhansia euroja rahaa.

– Esitutkinnan mukaan Ruotsista on järjestetty kolmella eri kerralla Suomeen yhteensä 19 kiloa amfetamiinia. Ruotsin poliisi pysäytti Helsingin poliisin pyynnöstä Pohjois-Ruotsissa Suomeen levitettäväksi tarkoitetun noin kymmenen kilon amfetamiinierän, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisilaitokselta.

– Aikaisemmin Suomeen järjestetty amfetamiini on myyty eteenpäin poikkeuksellisen halpaan 12–20 euron grammahintaan, Nikonen jatkaa.

Saman rikosorganisaation epäillään tuoneen Tornion kautta Suomeen jo aiemmin noin yhdeksän kiloa amfetamiinia.

Poliisi takavarikoi myös kymmeniä tuhansia euroja rahaa ja toimivia käsiaseita

Poliisi on takavarikoinut tutkinnan yhteydessä useita toimintakuntoisia käsiaseita sekä useita kymmeniä tuhansia euroja rahaa. Rahoja oli kätketty muun muassa näkkileipäpakettiin.

Esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä useita henkilöitä ja vangittuna kuusi henkilöä. Kaksi pääepäiltyä on edelleen vangittuna.

– Vuosina 1955 ja 1976 syntyneet miehet järjestivät huumausaineiden kuljetuksen Ruotsista Suomeen ja levityksen Suomessa. Huumausaineet tuotiin Suomeen ajoneuvoihin kätkettyinä, kertoo Nikonen.

Asiakokonaisuuteen liittyen on tehty parikymmentä rikosilmoitusta. Juttuja on tutkittu törkeinä huumausainerikoksina ja huumausainerikoksina.

Poliisi pääsi tekijöiden jäljille omien tutkimustensa kautta keväällä 2017. Esitutkinta on valmistunut ja siirtyy tänään syyttäjälle syyteharkintaan.