Nousiaisten vesijohtoputkiston tehoklooraus alkanee ensi maanantaina – vedenjakelupiste on siirretty paloasemalle

SPR:n Nousiaisten osaston vapaaehtoiset ovat valmiudessa auttamaan vedenjakelussa kotona asuvia ikäihmisiä.

Kuva: Antti Heikinmatti / Yle

Vedenkeittokehotus pysyy voimassa Nousiaisissa. Vettä voi hakea tankista, joka on siirretty Moisiokodilta palolaitokselle.

SPR:n Nousiaisten osaston vapaaehtoiset ovat valmiudessa auttamaan vedenjakelussa niitä kotona asuvia ikäihmisiä, jotka eivät pääse hakemaan puhdasta vettä.

Aiemmin tänään kerrottiin, että koko Nousiaisten vesijohtoverkosto tehokloorataan. Ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola kertoo, että tehoklooraukseen päästään vasta ensi viikolla. Todennäköinen aloituspäivä on maanantai 5. helmikuuta.

Koko verkostoa ei kloorata kerralla, vaan se tehdään osissa. Klooraus kestää minimissään vuorokauden. Kuntaan rakennetaan varavesijärjestelmiä esimerkiksi vanhainkotiin.

Tehokloorauksen aikana vettä ei voi käyttää esimerkiksi eläinten juottamiseen.

Ylilääkäri Susanna Laivoranta-Nyman kertoo, että kaikkiaan 340 vatsatautiin sairastunutta on ilmoittautunut terveyskeskukseen.

Kahdeksan näytettä tutkittiin, niistä seitsemästä löytyi norovirusta. Lisäksi löytyi muita taudinaiheuttajia: kahta muuta virusta ja yhtä bakteeria.

Laivoranta-Nymanin mukaan ilmoituksia sairastumisista tuli eniten viime viikon loppupuolella. Nyt tilanne on rauhoittumaan päin.