Facebookissa vietetään entistä vähemmän aikaa – liikevaihto ylitti silti odotukset

Facebookin osakkeiden arvo notkahti keskiviikkona, vaikka yhtiö kertoi viime vuoden olleen taloudellisesti onnitunut. Sosiaalisen median palvelussa vietetty aika on laskenut, mikä voi huolestuttaa sijoittajia.

Facebook-sovellus älypuhelimessa.
Sascha Steinbach / EPA

Sosiaalisen median yhtiö Facebook kertoo liikevaihtonsa kasvaneen viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 47 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Yhtiön liikevaihto oli lähes 13 miljardia dollaria.

Muutkin talouden tunnusluvut kertovat kasvusta, esimerkiksi liikevoitto kasvoi 20 prosenttia .

Facebook tiedottaa, että sen aktiivisten käyttäjien määrä on viimeisellä vuosineljänneksellä kasvanut 14 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Kuitenkin palvelun parissa vietetty aika on vähentynyt.

– Tekemämme muutokset ovat vähentäneet Facebookissa käytettyä aikaa kaikkiaan noin 50 miljoonalla tunnilla päivässä, sanoi yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg.

Muutoksilla Zuckerberg viittaa uudistuksiin, joiden on tarkoitus vähentää julkista sisältöä kuten yritysten päivityksiä käyttäjien uutisvirrassa ja painottaa sen sijaan ystävien ja sukulaisten päivityksiä.

Facebookin osake oli yli neljän prosentin laskussa jälkikaupassa, ilmeisesti palvelun parissa vietetyn ajan hupenemisen vuoksi. Osake kääntyi kuitenkin myöhemmin jälleen nousuun.

Päivitetty 1.2.2018 klo 3:39. Facebookin osake lähti nousuun notkahduksen jälkeen.

Aiheesta muualla:

Facebook tweaks prompt fall in user time (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Reuters, AFP, STT