1. yle.fi
  2. Uutiset

Atrian Nurmon tehdas pysähtyy perjantaina lähes täysin – noin 1200 työntekijää osallistuu SAK:n mielenilmaukseen

Atrian Nurmon tehtaan tuotantolinjat seisahtuvat perjantaiksi. Ainoastaan siipikarjalinja pyörii normaalisti.

työttömyysturvan aktiivimalli
Uudessa sikaleikkaamossa kinkut jatkavat ihmiskäsistä robotin uumeniin. Röntgen kuvaa luiden paikat, joiden perusteella kone osaa leikata lihat oikein.
Sikaleikkaamo Atrian Nurmon tehtaalla.Anne Elhaimer / Yle

Palkansaajajärjestö SAK:n perjantainen mielenosoitus aktiivimallia vastaan pysäyttää lähes täysin Atrian Nurmon tehtaan. Ilkka uutisoi (siirryt toiseen palveluun) asiasta torstai-aamuna.

Nurmon tehtaan lähes 1600:sta työntekijästä noin 1200 lakkoilee perjantaina. Heistä osa osallistuu Helsingin mielenilmaukseen, mutta tehtaan pääluottamusmies Mauno Lemettisellä ei ole vielä arviota lukumääristä.

Ainoastaan siipikarjalinja pyörii tehtaalla perjantaina normaalisti. Linjaa jäävät pyörittämään Lemettisen mukaan työntekijät.

– Siipikarjalinjassa on tuotannon kannalta tiettyjä prosesseja. Kun se pysäytetään, siitä aiheutuu muita harmeja tuotannossa. Siksi emme pysäyttäneet linjaa, Lemettinen kertoo.

Lemettisen käsityksen mukaan muilla Atrian tuotantolaitoksilla, kuten Kauhajoella, ollaan normaalisti töissä.

Tieto Nurmon tehtaan työnseisauksesta on saatettu työnantajan tietoon virallisesti jo viime viikon perjantaina.

– Varmaankin siellä on valmistelevia töitä tehty, että tämä näkyisi mahdollisimman vähän kaupantiskeissä. Ehkä hieman on ollut ylityötarvetta ja muuta sellaista. Tämä ei minun käsitykseni mukaan tule kuluttajalle juurikaan näkymään, mutta en tiedä, miten esimerkiksi AKT:n kuljetuspuoli vaikuttaa kuljetuksiin kauppoihin, Lemettinen toteaa.

Lue seuraavaksi