Lemmikkien vesi keitettävä Nousiaisissa

Lemmikkien omistajat ovat kertoneet myös koirien sairastuneen ripuliin viime aikoina.

Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle

Nousiaisten kunta ilmoittaa, että kotona asuvien lemmikkien vesi kannattaa myös keittää veden saastumisen varalta. Omistajilta on tullut huolestuneita kyselyjä veden sopivuudesta lemmikeille.

Pääsääntöisesti ihmisten taudinaiheuttajat eivät tartu lemmikkeihin. Koska kyseessä on jäteveden aiheuttama saastuminen, ei kuitenkaan voida olla varmoja, mitä kaikkea vedessä on. Yleensä koirien ja kissojen suoliston vastustuskyky taudinaiheuttajille on huomattavasti parempi kuin ihmisillä, ja lemmikit saattavat luonnossa juoda ja syödä monenlaista sairastumatta.

Lemmikkien omistajat ovat ottaneet yhteyttä ja kertoneet esimerkiksi koiriensa sairastumisesta ripuliin viime aikoina. Kunnan mukaan kyseessä ei välttämättä ole verkostoveden aiheuttama oireilu, mutta sitä ei tässä tapauksessa voida täysin sulkea pois. Näin ollen ainakin puhtaissa kotioloissa elävät ja teollista lähes steriiliä teollista ruokaa syövät lemmikit voivat olla herkempiä sairastumaan. Niiden juomavesi kannattaa keittää toistaiseksi.

Tuotantoeläinten omistajilta ei aiheeseen liittyen ole tullut yhteydenottoja.