Hämeenmaa tuo Amarillo-ravintolan Hämeenlinnan keskustaan

Osuuskauppa Hämeenmaa avaa Amarillon Hämeenlinnassa vuonna 2019. Kyse on parin miljoonan euron investoinnista.

Amarillo-ravintolaketju
Kuva Hämeenlinnan kävelykadulta
Hämeenmaa uskoo, että Hämeenlinnassa on mahdollisuuksia uuteen säpinään, kun puhutaan ravintoloista.Antti Ruonaniemi / Yle

Osuuskauppa Hämeenmaa kertoo tehneensä viime vuonna Kanta-ja Päijät-Hämeeseen investointeja yli 51 miljoonalla eurolla. Investoinnit jatkuvat myös tänä vuonna.

Kanta-Hämeessä se tarkoittaa muun muassa ABC-pesun avaamista Hämeenlinnan Idänpäähän sekä Hämeenlinnan Kodin Terran ja Iloinen Kulkija -ravintolan uudistamista.

Aivan uutta sen sijaan on avata Hämeenlinnaan Amarillo-ravintola.

– Ollaan tosiaan pitkään etsitty Amarillolle hyvää paikkaa keskustasta, ja nyt on löytynyt, sanoo Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto.

Ravintola tulee Kauppakeskus Linnan yhteyteen.

– Aikataulu on niin, että viimeistään ensi vuoden keväällä avattaisiin. Ja tila on iso, eli vähintään Amarillo-ravintola, mutta sinne tulee muitakin konsepteja, joita tässä nyt pohditaan ja tutkitaan.

Säpinälle mahdollisuuksia Hämeenlinnassa

Kun ravintolasuunnitelmaan lasketaan sekä vuokranantajan että Hämeenmaan tekemät investoinnit, on kustannusarvio kahden miljoonan euron luokkaa.

Hämeenmaa uskoo, että Hämeenlinnassa on mahdollisuuksia uuteen säpinään, kun puhutaan ravintoloista. Olli Vormisto luottaa siihen, että keskustaan saadaan enemmän väkeä hyvän ravintolatarjonnan myötä.

– Ylipäätään ravintoloissa syöminen on nousussa.

Myynti kasvoi viime vuonna

Osuuskauppa Hämeenmaalla on takana hyvä vuosi. Vuonna 2017 myynti kasvoi kolmisen prosenttia ja oli 1 101 miljoonaa euroa.

Viime vuoden tulos oli myös kasvussa nousten 30,7 miljoonaan euroon.

Henkilöstöään Hämeenmaa kasvatti 57 vakituisella työntekijällä. Omistajia osuuskaupalla oli joulukuun lopussa lähes 163 000, joille maksettiin bonuksia 28,6 miljoonaa euroa.