1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lumi

Lumiukko liukastuu ja syö jäätelöä: lapset lumitaiteilijoina 80 lumiukon jengissä

Suomen Ladun 80-vuotista taivalta juhlitaan Joensuussa tekemällä puistoon 80 lumiukkoa.

Lumiukko selällään.
Kellalleen kupsahatanut lumiukko huvitti lapsia – katso video lumiukkopuistosta.

Puistossa narskuu pakkaslumi ja puhaltaa kylmä viima. Lapsia karu sää ei haittaa, sillä Joensuun Ystävyydenpuistossa pääosassa ovat lumiukot.

5-vuotias Ilja Eronen, pian 3-vuotias Nooa Kettunen ja 2-vuotias Sara Sivonen ryntäävät valmiiden lumiukkoaihioiden kimppuun ja antavat luovuuden loistaa. Ilja Eronen kertoo, että pian valmistuva lumiukko saa käteensä myös lumijäätelön.

Joensuulaislapset ovat päässeet ihmettelemään monenlaisia lumiukkoja Ystävyydenpuistossa. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Lapsille puisto on kiehtova paikka, sillä puistossa on jo valmiina paljon hienoja lumiukkoja. Tavoitteena on saada puistoon 80 lumiukkoa. Lumiukot juhlistavat Suomen Ladun 80-vuotiasta taivalta. Suomen ladun järjestämä kampanja alkoi tammikuun lopussa ja kestää maaliskuun puoliväliin.

Vaihtelevat säät ovat pistäneet lumiukkojen rakentelijat koville Joensuussa.

– Ensimmäiset valmiiksi tehdyt lumiukkoaihiot kutistuivat sateessa olemattomiksi möykyiksi, Joensuun Ladun varapuheenjohtaja Liisa Ouro kertoo.

Tälle lumiukolle oli Suomen Ladun juhlan kunniaksi annettu sukset. Kuva: Petri Lassheikki / Yle

Viime päivien pakkasissa tehdyt aihiot ovat puolestaan kovettuneet niin, että niihin pystyy parhaiten kirves tai saha. Lapsia varten tehdään tuoreita aihioita, joita pystyy muotoilemaan myös muovisilla pikkulapioilla.