Työnantajat haluavat yhä enemmän räätälöityjä työntekijöitä – "Asenne, asenne ja vielä kerran asenne" ratkaisee

Työnantajat ovat innostuneet valtion osittain maksamasta rekrykoulutuksesta, jossa opintojen sisältö räätälöidään yrityksen tarpeisiin. Työnantaja myös valitsee työttömistä kurssille pääsevät.

Työllisyys ja työttömyys
Jaana Karjalainen
Vantaalainen Jaana Karjalainen opiskelee varastotyöntekijäksi Logitrin rekrykoulutuksessa. Pari vuotta työttömänä ollut Karjalainen odottaa innolla uutta työtä.Kristiina Lehto / Yle

Oppilaat seuraavat tarkalla silmällä Työtehoseuran hallissa Vantaalla hyrräävää trukkia. Osuvatko trukin piikit kohdalleen lavan alle, jotta sen voi nostaa turvallisesti?

Harva työntekijä pääsee tutustumaan etukäteen viikkojen ajan tuleviin työkavereihinsa, mutta Jaana Karjalaiselta ja Vesa Hinttalalta tämä onnistuu.

Karjalainen ja Hinttala opiskelevat parhaillaan logistiikkapalveluyritys Logitrin ja työvoimahallinnon järjestämässä rekrykoulutuksessa. Valinta tehtiin noin 140 hakijan joukosta. Kolmen kuukauden kuluttua pitäisi päästä tositoimiin varastotyöntekijäksi.

– Löysin kurssin työvoimatoimiston sivuilta ja laitoin sitä kautta hakemuksen sisään. Varastotyö on kiinnostanut jo jonkin aikaa, joten ajattelin kokeilla, mitä täältä löytyisi, kertoo muutaman kuukauden työttömänä ollut Hinttala.

Vesa Hinttala
Helsinkiläisellä Vesa Hinttalalla on jo hieman kokemusta varastötöistä. Hän kuvailee teoriaa ja käytäntöä yhdistävää rekrykoulutusta "tiiviiksi paketiksi".Kristiina Lehto / Yle

Karjalaisella huolinta-alan toimistohommat vaihtuivat varastoon kotiäitiyden jälkeen.

– Tämä on ollut tosi kivaa. Pitkän työttömyyden jälkeen tuntuu tosi kivalta päästä pois kotoa. Kaikki tuntuu uudelta ja mielenkiintoiselta, kuvailee pari vuotta työttömänä ollut Karjalainen.

Kun kurssi kolmen kuukauden päästä loppuu, töitä on luvassa Logitrin uudessa Tuusulan Kulomäkeen nousevassa varastossa.

Rekrykoulutuksella haetaan täsmäosaajia

Yritykset ovat innostuneet rekrykoulutuksesta oikein urakalla. Erityisesti kasvukeskuksissa koulutukset ovat voimakkaassa kasvussa.

Esimerkiksi Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa rekrykoulutukseen käytetty rahamäärä on kaksinkertaistunut viime vuonna. Varsinais-Suomessa summaa nostavat telakka- ja autoteollisuuden suurrekrytoinnit.

Uudellamaalla opiskelijamäärät ovat kasvaneet neljänneksen edellisvuodesta. Johtava asiantuntija Päivi Sipiläinen Uudenmaan ely-keskuksesta nimeää kasvun pääsyyksi tiettyjen alojen työvoimapulan. Alat vaihtelevat eri alueilla.

– Työnantajilla on selvästikin osaavan henkilökunnan tarvetta, ja suoraan rekrytoituna tämmöistä täsmäosaajaa ei löydy. Tarvitaan tiettyä koulutusta tai sisältöä, jota haetaan tämän rekrykoulutuksen kautta, Sipiläinen sanoo.

Päivi Sipiläinen
Johtava asiantuntija Päivi Sipiläinen Uudenmaan ely-keskuksesta.Kristiina Lehto / Yle

Kursseja käytetään esimerkiksi työttömän osaamisen päivittämiseen. Myös henkilöstöpalveluyhtiöt ovat aktivoituneet hakemaan rahaa. Ne keräävät yhteen useamman yrityksen osaajatarpeen ja järjestävät yhteisen koulutuksen.

Ely-keskukset ovatkin priorisoineet koulutushakemusten käsittelyä, koska rekrykurssin takana häämöttää oikea työpaikka

Sipiläinen huomauttaa, että rekrykoulutuksen tulokset ovat perinteistä työvoimakoulutusta parempia, koska työnantaja on mukana suunnittelemassa sisältöä. Tämä tarkoittaa, että valtaosa opiskelijoista löytää työtä kurssin jälkeen.

Uusi työntekijä vie paljon yrityksen voimavaroja

Rekrykoulutus myös vähentää uuden työntekijän palkkaamiseen liittyviä riskejä ja kuluja.

Työnantajat pääsevät valitsemaan koulutettavat ja lopulta yritykseen työllistyvät työttömien työnhakijoiden joukosta. Työvoimahallinto maksaa suurimman osan kuluista.

– Meille on tulossa uusi toimitila, johon tarvitsemme useita kymmeniä uusia työntekijöitä. Pk-yrityksen voimavarat eivät riitä tämän henkilökunnan kouluttamiseen. Päätimme katsoa yhteistyökumppanin, joka pystyisi meitä auttamaan tässä asiassa, Logitrin hallituksen puheenjohtaja Jari Jokinen kertoo.

Jari Jokinen.
Logitrin hallituksen puheenjohtaja Jari Jokinen.Jari Kovalainen / Yle

Koulutuksen kautta työnantaja saa suhteellisen lyhyessä ajassa tarpeisiinsa sopivaa työvoimaa. Kurssi kestää yleensä kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen. Ammatillinen tutkinto taas vie kahdesta kolmeen vuotta.

Jokinen sanoo, että tutkinnot eivät nyt painaneet paljon opiskelijoiden valinnassa.

– Asennetta, asennetta ja vielä kerran asennetta. Koulutuksen kautta me saamme sitä ammattitaitoa mitä tarvitsemme, mutta asennehan töissä monesti ratkaisee, Jokinen toteaa.

Logitri käytti nyt ensimmäistä kertaa rekrykoulutusta työntekijöiden palkkaamiseen. Kokemukset muutaman kuukauden kestävästä hakujaksosta ovat myönteisiä.

– Kyllä tätä voi suositella. On todellakin helppo ja hyvä tapa kouluttaa henkilökuntaa, Jokinen arvioi.

Koulutettavia
Työtehoseuran kouluttaja Janne Puisto kertoo Logitrin rekrykoulutuksen oppilaille trukin toiminnoista ja turvallisuusasioista ennen harjoittelua. Kurssin aikana suoritetaan trukki- ja työturvallisuuskortti sekä hygieniapassi.Yle