Kinokset paikoin puolimetrisiä – koko Tampereen kaupungin aurauskalusto liikenteessä

Päivän auraustöitä helpottaa se, etteivät läheskään kaikki bussit ole mielenilmauksen takia liikenteessä. Kunnossapidon väkeä mielenilmaukseen ei ole lähdössä.

kunnossapito ja huolto
Aura-auto, lumisade, talvi, liikenne
Jani Aarnio/Yle

Työmatkapyöräilijöistä vain vannoutuneimmat hyppäsivät satulaan torstaina. Perjantain varhaisaamussakin lunta vielä piisasi, vaikka vilkkaimmat kadut ja valtatiet olikin saatu auki jo yön aikana.

– Pääväylät on suurimmaksi osaksi saatu auki ja aurauskalusto on koko ajan liikenteessä, kertoo Liikenneviraston tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Heidi Peltomaa.

Aamulehden mukaan 50-60 aura-autoa on ollut liikkeellä aamuyhdestä asti (siirryt toiseen palveluun). Työmaapäällikkö Kari Pitkänen muistuttaa, että siihen päälle lasketaan vielä kevyen liikenteen väyliä siivoavat.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan lunta on satanut vuorokauden sisällä noin 15 senttiä, mutta Pitkäsen mukaan tuuli on kasannut paikoin puolimetrisiä lumikinoksia. Illan ja yön aikana on irrotettu niin jumissa olleita busseja kuin rekkoja.

– Riippuu sademääristä, kuinka hyvään kuntoon kadut saa. Vielä kymmenenkin senttiä voi sataa lunta. Perkaamme katuja kahteen, kolmeen, asti. Sitten käydään kotona kääntymässä ja yöllä palataan töihin kolmeen taas.

Päivän auraustöitä helpottaa Pitkäsen mukaan se, etteivät läheskään kaikki bussit ole mielenilmauksen takia liikenteessä. Bussivuorot voit tarkistaa kaupungin joukkoliikenteen sivuilta (siirryt toiseen palveluun). Kunnossapidon väkeä mielenilmaukseen ei ole lähdössä.

Ajantasaisen auraustilanteen voit tarkistaa kaupungin karttapalvelusta (siirryt toiseen palveluun). Lumisade alkaa jo Pirkanmaalla vähitellen helpottaa.

– Voimakkaimman sateen alue on jo liikkumassa koillisen suuntaan. Pöllyävän lumen takia on edelleen huono näkyvyys, malttia tarvitaan liikenteeseen, muistuttaa liikennepäivystäjä Heidi Peltomaa.

VR tiedotti torstaina, että luminen sää voi vaikuttaa perjantain vuoroihin myöhästymisinä ja vuorojen perumisina. Aamulla muutama juna oli puolisen tuntia myöhässä (siirryt toiseen palveluun), mutta syynä olivat esimerkiksi ratatyöt.