Shanghaissa kaasukanistereita kuljettanut pakettiauto ajoi väkijoukkoon – 18 loukkaantui onnettomuudessa

Poliisin mukaan auton syöksyminen väkijoukkoon johtui kuljettajan tupakanpoltosta.

Ulkomaat
Autoliikennettä Shanghaissa.
Autoliikennettä Shanghaissa.Qilai Shen / EPA

Kiinan Shanghaissa 18 ihmistä loukkaantui onnettomuudessa, jossa pakettiauto ajoi jalankulkijoiden päälle. Kolme ihmistä loukkaantui vakavasti. Vakavasti loukkaantuneiden joukossa oli kuljettaja ja kaksi pakettiauton matkustajaa.

Poliisin mukaan onnettomuuden syynä oli kuljettajan tupakanpoltto autossa olleiden kaasukanistereiden keskellä. Kuljettaja oli 40-vuotias paikallisen metalliyhtiön työntekijä, mutta hänellä ei ollut lupaa kuljettaa räjähdysherkkiä aineita.

– Palomiehet kantoivat kaasukanistereita, joita käytetään esimerkiksi ravintoloissa, kuvaili kanistereita yksi silminnäkijöistä.

"Auto oli tulessa"

Onnettomuus tapahtui lähellä People's Park -aluetta Shanghain keskustassa perjantaina aamulla yhdeksältä paikallista aikaa. Ilmeisesti auto oli syttynyt tuleen, hetki sen jälkeen, kun kuljettaja oli sytyttänyt savukkeen.

Paikalla ollut silminnäkijä kertoi AFP:lle, että auto oli karannut kuljettajan hallinnasta, ja ihmiset olivat paenneet sitä.

– Pakettiauto oli tulessa kun se ajoi jalkakäytävälle, kertoi onnettomuuspaikan viereisessa talossa töissä ollut vartija Zhang Sai.

Auto oli lopulta törmännyt puuhun. Paikalle oli saapunut heti poliiseja ja useita paloautoja.

Lähteet: AFP, AP, STT