Lappeenrannan uudelle jäähallille 5 eri vaihtoehtoa – yksi olisi aivan kaupungin keskustassa

Lappeenrannan kaupunki on saanut valmiiksi alustavan suunnitelman uuden monitoimijäähallin paikaksi.

jäähallit
Lappeenrannan kisapuiston jäähalli erätauolla Saipa pelissä, tyhjä jää, fanit.
Kisapuisto on yksi mahdollisuus uudeksi monitoimijäähalliksi.Yle / Heli Mälkiä

Lappeenrannassa päättäjät ja virkamiehet pohtivat parhaillaan sijoituspaikkaa kaupungin uudelle monitoimijäähallille. Torstai-iltana kokoontui monitoimihallin ohjausryhmä, joka on päätynyt selvittämään tarkemmin viittä eri paikkaa:

*1. Nykyinen sijainti Kisapuistossa. *Alueella ovat tällä hetkellä muun muassa Lappeenrannan jäähalli, harjoitushalli, tekojäärata sekä yksityinen jäähalli. Alueella on muutama sijoituspaikka uudelle hallille.

Talvinen Kisapuisto
Kisapuiston aluePetri Kivimäki /Yle

2. Kivenkadun alue Prisman vieressä. Halli ulottuisi Kivenkadun ylitse Laptuote-säätiön kohdalta EeKoon tontille ja siihen sisältyisi myös vanhaa ratapihaa.

Kivenkatu Lappeenrannassa
KivenkatuPetri Kivimäki /Yle

3. Opintien alue Kesämäen koulun vieressä. Alueella on muun muassa Lappeenrannan kaupungin tekninen varikko. Lähistöllä on Prisma.

Leiri
OpintieYLE

4. Lappeenkadun, Snellmaninkadun ja Mutkakadun alue. Paikka sijaitsee kaupungin keskustassa. Alueella on tällä hetkellä muun muassa SPR:n Kontti sekä Nesteen kylmäasema. Halli olisi yhteydessä kauppakeskus Galleriaan. Kaupungin tiedotteessa todetaan, että Lappeenrannan keskikaupungin kehittämisen kannalta Lappeenkadun vaihtoehto on noussut toimialan selvityksissä mielenkiintoiseksi ja rohkeaksi mahdollisuudeksi.

– Halli rakennettaisiin Lappeenkadun päälle, kuten Kauppakeskus Galleria. Suuri osa niin jääkiekkomatseihin kuin konsertteihinkin tulevasta yleisöstä saapuisi hallille kävellen. Autoilijat puolestaan pääsisivät pysäköintitaloon suoraan Lappeenkadulta. Tässä vaihtoehdossa kaupungin investointiin käyttämät miljoonat voisivat hyvinkin poikia muita investointeja saman verran, toimialajohtaja Pasi Leimi toteaa kaupungin tiedotteessa.

Hallin rakentaminen keskustaan edellyttäisi tilajärjestelyjä Mutkakadun varren kahdella tontilla, mutta toimialajohtajan mukaan ne ovat ratkaistavissa.

Mutkakatu Lappeenrannassa
Mutkakatu ja KonttiPetri Kivimäki /Yle

*5. Armilan terveyskeskuksen alue. *Kaupunki on pohtinut nykyisen terveyskeskuksen purkamista, jolloin alue vapautuu uudisrakentamiselle. Aivan lähellä sijaitsevat Lappeenrannan urheilutalo, uimahalli, Kimpisen koulu sekä ammatillinen oppilaitos Sampo.

Armilan terveysasema Lappeenrannassa
Armilan terveyskeskuksen aluePetri Kivimäki /Yle

Ohjausryhmän puheenjohtaja Markus Iitiän mukaan monitoimihallin sijoituspaikka olisi jokin näistä. Maanantaina avautuu verkkoon kysely, jossa kaupunkilaiset pääsevät antamaan sijoituspaikoista oman mielipiteensä.

Tarkoitus on kuukauden kuluttua valita edellä olevista viidestä eri vaihtoehdosta kaksi tai kolme, joita ryhdytään suunnittelemaan tarkemmin. Samalla on tarkoitus laatia selvitys, tuleeko halliin myös muita kuin jääurheilulle sopivia tiloja. Jos yleisurheilu- ja muiden sisäliikuntatilojen rakentaminen samaan halliin tulee liian kalliiksi, kaupunki miettii muita vaihtoehtoratkaisuja yleisurheilulle ja muille sisäliikuntalajeille.

Jäähallivaihtoehdot kartalla
Hallille ehdotetut paikat Lappeenkadulla, Armilassa ja Kisapuistossa.Lappeenrannan kaupunki
Jäähalivaihtoehdot
Hallille ehdotetut paikat Opintiellä ja Kivenkadulla.Lappeenrannan kaupunki

Arktikkelia on korjattu 2.2.2018 kello 13:50. Monitoimijäähallin lajivalikoimaa ei ole vielä päätetty. Jos yleisurheilu- ja muiden sisäliikuntatikojen rakentaminen jäähallin oheen tulee liian kalliiksi, lajeille pohditaan muita vaihtoehtoja.