Hervannan jalkapallohalli ei kestänyt lumen painoa – junnujen harjoitukset siirtyvät

Tamperelaiset jalkapalloseurat joutuvat etsimään junnuilleen muita harjoituspaikkoja viikoksi tai kahdeksi.

jalkapallo
Ahvenisjärven halli romahtaneena
Hallista laskettiin loputkin ilmat perjantaina pahempien vaurioiden välttämiseksi.Harri Hokkanen

Tamperelaisten jalkapallojunioreiden treenipaikka, Hervannan Jalitsu-halli on painunut kasaan. Ylipainehalli ei kestänyt torstaina katolle satanutta lumimäärää. Edellisen kerran halli jouduttiin sulkemaan lumikuorman vuoksi kaksi vuotta sitten.

Ensimmäiset oireet hallin painumisesta havaittiin Tampereen Kisatovereiden harjoituksissa torstai-iltana. Halliyhtiön johtokunta päätti pikaisesti lopettaa treenit ja tyhjentää hallin. Sisäpaineen nostamisesta huolimatta halli oli perjantaiaamuna niin kasassa, että se päätettiin tyhjentää kokonaan isompien vaurioiden välttämiseksi.

– Viikonlopun aikana vanhemmat ja seurojen ihmiset aloittavat jumalattomat lumenluontitalkoot. Jos halli on rikki, se korjataan, puhalletaan uudestaan pystyyn ja jatketaan sen jälkeen jalkapallon peluuta, summaa Jari Kosola Jalitsun hallituksesta.

Halliin pääsee Jari Kosolan arvion mukaan pelaamaan viikon tai kahden kuluttua. Korjauskustannuksia voidaan arvioida vasta, kun vaurioita on päästy tutkimaan.

Talkoolaisille tarjotaan tietysti makkaraa ja pullaa ja korjaaminen maksaa jotain. Mutta raha on vain rahaa.

Jari Kosola

– Talkoolaisille tarjotaan tietysti makkaraa ja pullaa ja korjaaminen maksaa jotain. Mutta raha on vain rahaa. On hyvä, ettei kukaan jäänyt alle eikä sattunut mitään vahinkoa, hän sanoo.

Tamperelaisten jalkapalloseurojen ja Tampereen kaupungin yhdessä toteuttama Jalitsu-halli otettiin käyttöön vuonna 2012. Hallissa harjoittelevat pääasiassa TKT:n, Ilveksen, Tampereen Palloveikkojen ja PP-70:n juniorit. Väliaikaisten harjoitustilojen löytäminen heille ei olekaan yksinkertaista.

– Tässä onkin pieniä naamanvääntöä, että mihin saamme joukkueet harjoittelemaan. Koitetaan valjastaa kaupungin resurssit kenttien ja harjoittelupaikkojen osalta niin hyvin kuin mahdollista, Kosola kertoo.

– En tiedä, pitääkö palata vanhan liiton harjoitteluun. Eli lähdetään lenkille ja punttisalille.