Nordean yt-neuvottelut ohi – vähennysten määrä ei vielä tarkentunut

Noin puolelle siitä henkilöstöstä, jota vähennys uhkasi, on löytynyt ratkaisu.

Nordea
Nordean lippu.
Derrick Frilund / Yle

Nordean joulukuussa käynnistämät yt-neuvottelut ovat ohi. Niiden alkaessa arvioitiin, että työmäärä vähenisi noin 420 henkilötyövuoden verran. Lähes puolelle on löytynyt ratkaisu neuvottelujen aikana.

Pankin mukaan keskusteluja jatketaan vielä niiden kanssa, joille ei ole löytynyt ratkaisua. Heille etsitään uusia työtehtäviä Nordean sisällä. Pankin mukaan esimerkiksi asiakaspalvelussa aukeaa kevään aikana kymmeniä uusia työpaikkoja.

Lopullinen työtä vaille jäävien määrä ei siten ole vielä selvillä. Osa neuvottelujen piirissä olleista on lähtenyt omasta aloitteestaan.

– Osa neuvotteluiden kohteena olleista henkilöistä on päättänyt jäädä eläkkeelle, ehtinyt löytää uutta työtä pankin sisältä tai ulkopuolelta, lähtenyt opiskelemaan tai ottanut tukipaketin, Nordean tiedotteessa kuvaillaan.

Pankin mukaan digitalisaation myötä ja osana muutosta, tausta- ja tukityötä siirtyy myös Suomen ulkopuolelle Viron ja Puolan palvelukeskuksiin.

– Muutokset, joissa työtehtäviä katoaa, ovat aina vaikeita. Mutta tilanteessa, jossa pankkiala nyt on, emme valitettavasti voi niiltä välttyä, Nordean maajohtaja Ari Kaperi sanoo.

Suomessa työskentelee kaikkiaan noin 7700 nordealaista.

*Lisää aiheesta *

Nordean tulos painui viime vuonna – konsernijohtaja von Koskull tyytymätön loppuvuoteen

Nordea aloittaa yt-neuvottelut – pankkialan murros nielaisee aluksi 420 henkilötyövuotta