Porin kokoomusjohto: Äänestämme Lammin tuulivoimaloiden puolesta

SDP:n ja kokoomuksen sekä muutaman muun yksittäisen tuulivoimaa kannattavan valtuutetun äänillä Lammin tuulipuiston kiistelty kaava hyväksyttäisiin helmikuun valtuustossa.

Ahlainen
Anttivesa Knuuttila (kok.)
Anttivesa Knuuttila johtaa Porin kokoomuksen valtuustoryhmää.Antti Laakso / Yle

Porin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Anttivesa Knuuttila sanoo, että kokoomus on Ahlaisten Lammin kiistellyn tuulipuistokaavan kannalla.

– Olemme paneutuneet asiaan tarkasti. Kokoomus on tähän saakka ollut yhtä mieltä asiasta, enkä näe mitään syytä, miksi tämä muuttuisi, Knuuttila sanoo.

Knuuttilan mukaan kokoomuksen riveissä on myös kaavaan kriittisesti ja tunteella suhtautuneita henkilöitä, mutta hän sanoo uskovansa, että "järkiperustelut voittavat".

Kaava menossa läpi

Jos kokoomus pysyy yhtenäisenä ja SDP:n torstaina tekemä sitova ryhmäpäätös pitää, Lammin kaava hyväksytään jo näiden kahden puolueen äänillä Porin valtuustossa niukasti mutta varmasti.

Vaikka muutama demari ja kokoomuslainen lipeäisi riveistä, tämäkään tuskin kaataa kaavaa, sillä muutama vasemmistoliittolainen ay-poliitikko ja lisäksi osa vihreistä kannattaa kaavaa.

Kiistelty kaava

Tuulipuistoa suunnittelevat Ahlströmin kiinteistöyhtiö ja Satawind ovat luvanneet, että voimaloiden rakentaminen tuo työtä vaikeuksissa olevalle Technipin telakalle Porin Mäntyluotoon.

Jos valtuusto hyväksyy kaavan, Lammiin tulee 14 voimalan tuulipuisto. Voimaloiden napakorkeus olisi enintään 150 metriä ja kokonaiskorkeus enintään 220 metriä.

Tuulipuiston vastustajat pelkäävät, että voimalat tuottavat häiritsevää melu- ja välkehaittaa lähistön asukkaiden kiusaksi. Yle julkaisi äskettäin tuulivoimameluun perehtyneen tutkijan arvion, jonka mukaan Lammin tuulipuiston melumallinnukset on tehty väärällä tavalla. Melumallinnusten tekijät kiistivät virheet.