Aavasaksan hissivika löytyi – avajaiset viikon päästä

Ylitornion Aavasaksan laskettelukeskus joutui lykkäämään avajaisia mystisen hissivian vuoksi. Nyt ongelma on saatu korjattua ja rinteisiin pääsee laskettelemaan.

laskettelurinteet
Laskettelijoita laskettelurinteen yläosassa.
Risto Koskinen / Yle

Ylitornion Aavasaksan laskettelurinteen avajaisia on jouduttu lykkäämään hissivian (siirryt toiseen palveluun) vuoksi. Avajaiset oli alun perin tarkoitus pitää viikko sitten, mutta hissivika muutti suunnitelmat.

Hissi saatiin toimimaan vain puolella teholla. Hissi on alkuperäinen eli 50 vuotta vanha, mutta se on täysin remontoitu.

Vika lopulta löytyi perjantaina ja se saatiin korjattua. Hississä oli ohjelmointivirhe.

Ylitornion Aavasaksan laskettelurinne avataan perjantaina 2. helmikuuta ja viikonlopun ajan rinteissä voi laskea ilmaiseksi testimielessä. Laskettelijat pääsevät testaamaan uuden rinteen. Aavasaksan kolmas rinne on vajaan kilometrin mittainen, leveä laskettelubaana. Aiemmin se on ollut niin sanottuna metsäreittinä, mutta ei virallisena laskettelurinteenä.

Maanantaista alkaen rinteeseen pääsee normaalisti lipulla. Varsinaiset avajaiset keskus järjestää viikon päästä lauantaina.

Uuden rinteen lisäksi Aavasaksan laskettelukeskusta on kehitetty viime vuosina muutenkin. Viime talvena laskettelukeskukseen valmistui uusi kahvila- ja huoltorakennus.