Nuorten voimistelijoiden isä yritti sännätä seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun lääkärin kimppuun oikeudessa – Katso video

Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen lääkärinä toiminut Larry Nassar on jo tuomittu kymmenien vuosien vankeuteen. Tällä viikolla häntä vastaan käydään oikeutta vielä Charlottessa Michiganissa.

seksuaalirikokset
Mies hyökkää oikeudessa.
Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen lääkärinä toiminut Larry Nassar on tuomittu kymmenien vuosien vankeuteen nuorten voimistelijoiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Yhdysvalloissa urheilulääkäri Larry Nassarin oikeudenkäynnissä nähtiin tänään erikoinen yhteenotto, kun Nassarin hyväksikäyttämien nuorten voimistelijoiden isä yritti hyökätä tämän kimppuun oikeussalissa.

Isä Randall Margraves pyysi puheenvuoroa sen jälkeen, kun hänen tyttärensä Lauren ja Madison Margraves olivat lukeneet lausuntonsa.

– Pyytäisin, että osana tuomiota antaisitte minulle viisi minuuttia lukitussa huoneessa tämän demonin kanssa, Randall Margraves sanoi tuomari Janice Cunninghamille.

– Se ei ole, miten, en voi...

– Kyllä vai ei? Saisinko yhden minuutin?

– Tiedätte, että en voi tehdä sitä, oikeusjärjestelmämme ei [toimi] niin, Cunningham sanoi.

Kesken tuomarin vastauksen Margraves ryntäsi paikaltaan ja pyrki Nassarin kimppuun. Hän ei päässyt syytettyyn käsiksi: vartijat taklasivat Margravesin maahan ja hänet vietiin oikeussalista käsiraudoissa.

Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen lääkärinä toimineelle Nassarille langetettiin jo viime viikolla 40–175 vuoden vankeustuomio seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Ainakin 265 naista ja tyttöä on kertonut joutuneensa Nassarin uhriksi.

Nassar on saanut myös 60 vuoden tuomion lapsipornon hallussapidosta.

Tämän viikon viimeisessä oikeuskäsittelyssä tuomion kokonaismittaan on tulossa todennäköisesti vielä 25–40 vuotta lisää. Nassar on tarkoitus tuomita Dimondalen kaupungissa Michiganissa toimivan voimistelukerhon takahuoneessa tapahtuneista ahdistelutapauksista.

Lisää aiheesta:

Voimistelulääkärin uhrien määrä kasvoi 265:een – "Olin yhdeksänvuotias ja leikin vielä nukeilla"