Suomen presidenttiparin vauvasta uutisoitiin jopa Kiinassa

Ulkomailla huomiota saavat muun muassa presidentti Sauli Niinistön kiireinen viikko ja presidentinkanslian verkkosivujen kaatuminen.

Suomen presidenttipari tanssii itsenäisyyspäivän juhlissa presidentinlinnan parketilla viime joulukuussa. Kuva: Kimmo Brandt / EPA

Kansainvälisessä mediassa on huomioitu tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion saama vauva.

Uutisissa kerrotaan lapsen syntymästä, mutta myös presidentti Niinistön kiireisestä viikosta. Niinistö äänestettiin vasta viime viikon sunnuntaina toiselle presidenttikaudelle ja hän astui virkaan torstaina. Vaimo Jenni Haukio synnytti poikavauvan perjantai-iltana hieman ennen kello kahdeksaa. Presidentti Niinistö oli mukana synnytyksessä.

Iloisesta perhetapahtumasta kirjoittavat muun muassa New York Times (siirryt toiseen palveluun) ja Washington Post (siirryt toiseen palveluun) uutistoimisto AP:n uutisen pohjalta. Myös Bloomberg (siirryt toiseen palveluun)uutisoi presidenttiparin lapsesta.

Uutisissa mainitaan myös presidenttiparin saamat tuhannet tykkäykset Facebookissa.

Kiinalainen uutistoimisto Xinhua (siirryt toiseen palveluun) puolestaan kiinnittää huomiota presidentinkanslian verkkosivujen kaatumiseen muutama minuutti sen jälkeen, kun uutinen vauvasta oli julkaistu.

Virolainen Postimees-lehti (siirryt toiseen palveluun) sen sijaan onnittelee paria jo heti otsikossa.

**Lue myös: **