Samsungin perijä vapautui vankilasta – lahjustuomio lyheni ja muuttui ehdolliseksi

Samsungin varapuheenjohtaja Lee Jae-yong tuomittiin alun perin viideksi vuodeksi.

lahjonta
Samsungin varapuheenjohtaja Lee Jae-yong Soulin oikeudessa.
Samsungin varapuheenjohtaja Lee Jae-yong oikeudessa pääkaupunki Soulissa marraskuussa 2017.Yonhap / EPA

Elektroniikkayhtiö Samsungin varapuheenjohtaja Lee Jae-yongin lahjustuomio on muutettu ehdolliseksi. Päätöksen teki eteläkorealainen vetoomustuomioistuin maanantaina.

Vuoden ajan pidätettynä ja vangittuna ollut Lee Jae-yong määrättiin vapautettavaksi heti. Hänen alun perin viiden vuoden tuomionsa lyheni kahteen ja puoleen vuoteen.

Lee oli tuomittu elokuussa 2017. Tuomio on osa laajaa korruptioskandaalia, jonka seurauksena myös Etelä-Korean entinen presidentti Park Geun-hye erotettiin virastaan.

Lee valittaa tuomiosta silti

Syyttäjä vaati Leelle alun perin 12 vuoden tuomiota. Syyttäjän mukaan Samsung maksoi yli 30 miljoonan euron lahjukset entisen presidentin ystävälle poliittisista palveluksista. Lee tuomittiin lisäksi muun muassa väärästä valasta.

Samsungin mukaan kyse oli lahjoituksista hyväntekeväisyyteen. Lee Jae-yongin asianajaja ilmoitti maanantaina, että tämä aikoo valittaa myös uusimmasta tuomiosta, vaikka se muuttuikin ehdonalaiseksi.

Lee Jae-yong, 49, on Samsungin varapuheenjohtaja, mutta johtaa yhtiötä käytännössä. Virallisesti puheenjohtajana toimii hänen terveysongelmista kärsinyt isänsä Lee Kun-hee.

Samsung on Etelä-Korean suurin yhtiö.

Aiheesta lisää:

Samsungin varajohtaja pidätetty korruptioskandaalissa

Syyttäjä: Samsungin varajohtaja pidätettävä lahjonnan takia Etelä-Koreassa

Aiheesta muualla:

South Korean appeals court sets Samsung scion Lee free (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Reuters, AFP, STT