Uusi pysty peppu, rinnat ja itsetunto alehintaan? Romahtaneesta Venezuelasta on tullut kauneusleikkausten mekka, johon naiset matkaavat naapurimaista asti

Täydellistä vartaloa tavoittelevat sekä nuoret että vanhat, sanoo brasilialaisia leikkauksiin kuskaava yrittäjä. Katso minidokumentti. Juttu on julkaistu helmikuussa 2018.

plastiikkakirurgia
Kädessä kännykkä, jossa kuva pakaroista kauneusleikkauksen jälkeen.
Brasilialaiset naiset matkustavat nyt joukolla Venezuelaan, koska siellä pienetkin säästöt riittävät pitkälle.

PUERTO ORDAZ, VENEZUELA Rintojen pienennys ja kaksoisleuan rasvaimu, kiitos!

Brasilialainen Patricia Almeida de Vilanova on tullut rajan yli Venezuelaan teettämään ensimmäiset kauneusleikkauksensa. Niitä varten hän on säästänyt vuoden verran rahaa.

– Olen 47-vuotias, synnytin jo lapseni enkä aio enää tulla raskaaksi. Nyt on oikea aika pistää paikat kuntoon, hän sanoo.

Kotona Brasiliassa Patrician säästöillä ei vielä pitkälle pötkitä, mutta Venezuelassa hänellä on varaa valikoida, mitä operaatioita haluaa. Se johtuu Venezuelan talouden syöksykierteestä.

Aiemmin terästeollisuudestaan tunnetusta Puerto Ordazin kaupungista on kehittynyt nopeasti kauneusleikkausturismin keskus. Koska Venezuelan valuutta on romahtanut, kaupungin klinikat vetävät Brasiliasta myös pienituloisempia naisia, joita ulkonäköpaineet ahdistavat.

Venezuelassa rasvaimun, uuden takapuolen ja rinnat saa halvimmillaan 2 000 eurolla, kun Brasiliassa sama maksaa noin 8 000 euroa.

Patrician ja monen muun leikkausturismin mahdollistaa Maia Vasconcelos. Joka toinen viikko joukko naisia ylittää hänen kimppakyydissään Brasilian pohjoisrajan ja matkaa kohti Puerto Ordazin kaupunkia. Siellä heitä odottaa kirurgin pöytä.

Kaikki brasilialaiset naiset haluavat nostaa itsetuntoaan leikkauksilla, Maia Vasconcelos sanoo.

– He haluavat pystyn takapuolen ja suuret rinnat. Nuoret tavoittelevat täydellistä vartaloa, ja niin tekevät myös vanhemmat naiset.

Halpaleikkauksissa on vaaransa. Maia Vasconcelos vie asiakkaansa kauneuskirurgiaan erikoistuneen tohtorin veitsen alle, mutta tuottoisalla alalla toimii myös toisenlaisia lääkäreitä, jotka eivät ole erikoistuneet ollenkaan kauneusleikkauksiin.

Katso videolta yllä, miten Patricia Almeida de Vilanovan käy.

Lisää minidokumentteja:

Millaista on 11-vuotiaan Autumnin arki itsemurha-aallon koettelemassa Attawapiskatissa?

Martin Luther Kingin unelma ei toteutunut – Baltimoressa odotetaan luvattua maata ja surraan poliisiväkivallan uhreja

Nuoret eurooppalaiset poimivat Australian kaalit, jotka muuten mätänisivät pellolle

Miksi yhdysvaltalaisnaiset aseistautuvat?