Uusi ehdotus: Karhulan kouluja yhteen, lukio säilyy Karhulassa

Kotkan vastavalmistunut kouluverkkoselvitys yhdistäisi Hakalan ja Rauhalan sekä Helilän ja Karhulan koulut. Lukio tulisi uuden yläkoulun kanssa samaan rakennukseen.

koulut
Rauhalan koulu
Rauhalan koulu.Juulia Tillaeus / Yle

Vastavalmistunut Kotkan uusi kouluverkkoselvitys ehdottaa Karhulan alueen koulujen yhdistämistä.

Esityksessä Hakalan ja Rauhalan koulut yhdistetään yhdeksi uudeksi alakouluksi, jossa on vuosiluokat 0-6. Helilän ja Karhulan koulut puolestaan yhdistetään yhdeksi uudeksi yläkouluksi, jonne tulee luokat 7-9.

Yläkoulun kanssa samaan kiinteistöön liitetään Karhulan lukio. Lukiokoulutusta jatkettaisiin siis edelleen Karhulassa, eikä sitä esitetä siirrettäväksi Kotkansaarelle.

Kotkan kaupunki on etsinyt ratkaisua Karhulan alueen koulujen vakaviin sisäilmaongelmiin, joista kärsivät kaikki mainitut Karhulan koulut. Kouluissa on yhteensä yli 1600 oppilasta.

Selvityksessä tarkasteltiin Hakalan, Helilän, Karhulan ja Rauhalan koulujen sekä Karhulan lukion sijoittumista uudisrakennuksiin.

Uutta ehdotusta perustellaan sillä, että koulujen yhdistäminen tulee kaupungille edullisemmaksi kuin toinen selvitetty vaihtoehto, jossa Karhulan alueella jatkaisi kaksi alakoulua, kaksi yläkoulua ja lukio.

Kouluverkkoselvityksessä ehdotetaan myös, että Pihkoon ja Otsolan koulut peruskorjataan tai korvataan uudella. Molemmissa kouluissa järjestettäisiin edelleen opetusta esikoulusta kuudenteen luokkaan asti.

Kouluverkkoselvitys lähtee seuraavaksi lausuntokierrokselle. Ehdotuksesta pyydetään huoltajien, oppilaiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan mielipiteitä.

Kaupunki laatii arviot ehdotuksen vaikutuksista ennen kuin asia viedään kaupungin luottamushenkilöiden ratkaistavaksi.