1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen kommunistinen puolue

Tiedonantajan entinen päätoimittaja Erkki Susi kuoli

Susi työskenteli Suomen kommunistisen puolueen äänenkannattajassa Tiedonantajassa yli 40 vuotta. Lehden päätoimittajana hän oli miltei 30 vuotta.

Erkki Susi. Kuva: Mauri Ratilainen / AOP

Tiedonantaja-lehden entinen päätoimittaja Erkki Susi on kuollut. Susi menehtyi maanantaina Helsingissä pitkän sairastamisen jälkeen.

Nurmossa Etelä-Pohjanmaalla syntynyt Susi oli kuollessaan 71-vuotias.

Erkki Susi toimi Tiedonantajan päätoimittajana vuosina 1984–2012. Lehden toimittajana hän aloitti jo vuonna 1971. Tiedonantaja on Suomen kommunistisen puolueen äänenkannattaja. Aiemmin lehti oli puolueen vähemmistösiiven eli taistolaisten julkaisu. Nykyisin se ilmestyy painettuna kerran viikossa sekä nettiversiona.

Erkki Suden kuolemasta tiedotti SKP:n entinen puheenjohtaja Yrjö Hakanen. Hän luonnehtii Sutta erittäin laaja-alaiseksi toimittajaksi, joka kirjoitti niin kulttuuriaiheista kuin kansainvälisestä politiikastakin. Erkki Susi oli myös pakinoitsijanimimerkki Aleksandrovitshin takana.

Susi oli vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Suomen kommunistisen puolueen kansanedustajaehdokas Helsingin vaalipiirissä. Vuonna 2012 hän pyrki Helsingin kaupunginvaltuustoon saman puolueen riveistä.