Nousiaisissa varattava vettä usean päivän tarpeisiin – vain vessan saa vetää

Tehoklooraus Nousiaisten saastuneessa vesijohtoverkossa aloitetaan myöhään tiistai-iltana. Verkoston huuhtelu valmistunee viikonlopuksi, mutta veden keittokehotus jatkuu senkin jälkeen.

Kuva: Lassi Lähteenmäki / Yle

Nousiaisten vesijohtoverkoston tehoklooraus aloitetaan tiistaina 6. helmikuuta kello 23 Valpperin aluetta lukuun ottamatta. Kunnan vanhainkodit, päiväkodit, koulut ja terveyskeskus desinfioitiin jo viikonvaihteessa.

Tiistai-illan jälkeen vettä ei saa käyttää mihinkään muuhun kuin wc:n huuhteluun.

Asukkaita kehotetaan varaamaan vettä usean päivän katkosta varten. Vedenjakelu jatkuu paloasemalla ja myös Moisiokodin pihalle tullaan avaamaan toinen lämpöeristetty vedenjakelupiste.

Aikataulua noudatettava – pelkona veden loppuminen

Kloorin syötön arvioidaan kestävän myöhäiseen torstai-iltaan asti. Syötön loppuvaiheessa kloorin kulkeutuminen kiinteistökohtaisiin putkiin tulee varmistaa.

Kunnan jakaman toimintaohjeen (siirryt toiseen palveluun) mukaan asunnolla tulisi käydä torstaina, vaikka olisi lähtenyt vesiongelmia pakoon muualla. Vettä tulee juoksuttaa kiinteistön joka hanasta kello 9-24 välillä.

Ohjeen mukaan ensimmäinen hana aukaistaan ja vettä lasketaan noin viisi minuuttia ja sen jälkeen muista hanoista lasketaan vettä yksi kerrallaan noin 30 sekuntia.

Tämän jälkeen hanat suljetaan. Aikaisemmasta ohjeesta poiketen vettä ei saa jättää tippumaan, koska asiantuntijalaskelmat ovat osoittaneet veden loppumisen todelliseksi uhaksi. Samasta syystä on tarve noudattaa vesilaitoksen antamaa aikataulua ja ohjeistusta. Taloyhtiöissä taloyhtiön edustaja voi tarvittaessa hoitaa juoksutukset.

Väkevän klooripitoisen veden annetaan vaikuttaa kiinteistöjen putkissa vähintään 6 tuntia.

Asiakkaita, jotka eivät pysty torstaina olemaan paikalla, pyydetään ottamaan yhteys vesihuoltoon mieluiten sähköpostilla vesiasiakkaat@nousiainen.fi (siirryt toiseen palveluun) tai tekstiviestillä numeroon 044 4355 402.

Huuhtelu valmistunee viikonlopuksi, keittokehotus kestää vielä pitkään

Vesihuollon henkilöstö kiertää torstaina alueella mahdollisimman kattavasti ja kerätyillä yhteystiedoilla saatetaan myös antaa toimintaohjeita. Osalle kiinteistöjä tullaan ilmoittamaan toimintaohjeet puhelimitse ja osassa käydään paikan päällä. Asukkaita pyydetään pitämään se matkapuhelin, jonka numero on annettu vesihuollolle, lähettyvillä torstain ja perjantain aikana.

Ne kiinteistöt tai kiinteistöjen yksittäiset hanat, joita ei ole käytetty tammikuun puolivälin jälkeen, jätetään kiinni. Niihin ei kunnan tiedotteen mukaan ole päässyt saastunutta vettä eikä niitä näin ollen tarvitse desinfioida. Kun ne aikanaan otetaan käyttöön, tulee vettä juoksuttaa muutamia minuutteja, jotta mahdolliset sakat saadaan huuhdeltua pois.

Verkoston huuhtelu toteutetaan vaiheittain vesilaitoksen laatiman aikataulun mukaan. Se saadaan päätökseen todennäköisesti perjantaina, viimeistään viikonlopun aikana. Huuhtelun voi tehdä myöhemminkin, jos asukas on katkon aikana pois kiinteistöltä.

Tehokloorauksen jälkeen veden keittokehotusta ja ylläpitokloorausta jatketaan vielä vähintään viikon ajan.

Kuntalaisia pyydetään seuraamaan Nousiaisten nettisivuille (siirryt toiseen palveluun) päivittyvää tehokloorauksen etenemisaikataulua, ja tiedottamaan siitä myös heille, jotka eivät pysty nettisivuja seuraamaan.

Lue myös: