Ammattilaisnyrkkeilijä Henri "Kemin Kivinyrkki" Kekäläinen kohtaa seuraavaksi kokeneen virolaisen – "Vain voitto kelpaa"

Ammattilaisnyrkkeilyn ylemmän keskisarjan Suomen mestari Henri Kekäläinen kohtaa maaliskuun ammattilaisottelussa virolaisen Pavel Semjonovin.

nyrkkeily
Henri Kekäläinen mestaruusvyö käsillään.
Viime lokakuussa Henri Kekäläinen voitti ammattilaisnyrkkeilyn Suomen mestaruuden Kauhavan Alahärmässä järjestetyssä nyrkkeilyillassa.Marko Tuominiemi

Syksyllä Suomen mestariksi nyrkkeillyt Henri "Kemin Kivinyrkki" Kekäläinen kohtaa seuraavassa ottelussaan virolaisen Pavel Semjonovin. Kekäläinen ja Semjonov ottelevat Espoon Areenalla 9. maaliskuuta käytävässä nyrkkeilyillassa. Kyseessä on kahdeksaneräinen keskisarjan (alle 72,6 kg) ottelu.

– Vastustaja on kokenut, vahva ja kestää iskuja. Odotan kovaa ottelua, jossa ei iskuja säästellä. Nyrkkeillään tyylikkäästi ja omaa hommaa tehden, ja uskon että kaveri ei kestä kyydissä täyttä 8 erää, sanoo Kekäläinen.

32-vuotias Semjonov on ollut toistaiseksi suomalaisille kankeamaton kanto kaskessa. Amatööriaikoinaan hän voitti maaottelutasolla muun muassa Suomen EM-edustajan Anssi Korhosen. Ammattilaisena Semjonov on iskenyt, Kekäläisen tavoin, vakuuttavan voiton Timo Laineesta marraskuussa 2015. Henri Kekäläisellä on selkeät tavoitteet tulevan ottelun suhteen.

– Vain voitto kelpaa. Muuta vaihtoehtoa ei ole. Tavoitteet ovat EM-ottelussa ja tuleva ottelu tulee olemaan taas tasonnosto. Voitolla ollaan taas lähempänä tavoitetta, Kekäläinen kertoo.

Kaiken kaikkiaan Semjonov on nyrkkeillyt ammattilaisena 32 ottelua, joista hän on voittanut 22. Tappioita on tullut kahdeksan ja ratkaisemattomia otteluita kaksi. Kekäläisen valmentajan Jarno Leppiahon mukaan kyseessä on kova vastus.

Espoon Areenalla käytävässä nyrkkeilyillassa riittää muutenkin jännitettävää sillä illan aikana Eva Wahlström puolustaa WBC-nyrkkeilyliiton maailmanmestaruuttaan Melissa St. Viliä vastaan.