Kaupunginvaltuutettu nimitteli rajusti ex-ministeriä Youtube-videolla – poliisi epäilee kunnianloukkauksesta

Oululainen Junes Lokka tallensi Suomi 100-juhlassa joulukuussa YouTube-videon, jonka kielenkäytön perusteella myös hänen avovaimoaan epäillään rikoksesta. Juttu on siirtymässä syyttäjälle.

Kaupunginvaltuutettu Junes Lokka (asyl.) ja varavaltuutettu Tiina Wiik (asyl.) ovat epäiltynä kunnianloukkauksesta. Kuva: Timo Sipola / Yle

Oululainen, Aidon suomalaisen yhteislistan (asyl.) kaupunginvaltuutettu Junes Lokka ja hänen avovaimonsa, varavaltuutettu Tiina Wiik (asyl.) ovat epäiltyinä kunnianloukkauksesta, joka on kohdistunut oululaiseen kaupunginvaltuutettuun ja entiseen ministeriin.

Rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisilaitokselta kertoo, että jutun kaikki kuulustelut on tehty. Esitutkinta on loppusuoralla, ja juttu siirtyy syyteharkintaan piakkoin.

Esitutkinta liittyy Ouluhallissa 2. päivänä joulukuuta järjestettyyn valtakunnalliseen Suomi 100 -pääjuhlaan. Epäillyt tallensivat tapahtumassa videon, jonka he jakoivat nähtäville YouTube-videopalvelussa. Videolla Lokka muun muassa nimitteli vieraita rajusti. Poliisi sai tiedon videosta 4. joulukuuta.

– Videolla olevan kielenkäytön perusteella heitä on syytä epäillä kunnianloukkauksesta, Markus Kiiskinen kertoo.

Kiiskisen mukaan jutussa oli ensin kolme asianomistajaa, mutta yksi heistä ei ole esittänyt rangaistusvaatimuksia.