1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. konsertit

Hämeenlinnan Kantolassa ei rokata vaan kruisaillaan – megatähtien tilalle harrasteajoneuvojen LinnaCruising

Ensi vuoden neuvottelut ovat jo käynnissä, mutta tälle kesälle Kantolaan ei saada megaluokan artistia.

AC/DC avasi Kantolan tapahtumapuiston jättikonserttien sarjan vuonna 2015. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

AC/DC:n, Iron Maidenin tai Guns N` Rosesin kaltaista megaluokan artistia Hämeenlinnan Kantolassa ei tänä kesänä nähdä.

– Kyse ei ole Kantolan houkuttelevuudesta, vaan vuosi 2018 on hiljainen tapahtumavuosi Suomessa valtakunnallisellakin tasolla, Linnan Kehitys Oy:n tapahtuma-asiantuntija Juuso Nieminen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Tapahtumapuiston kauden aloittaa huhtikuussa Sirkus Finlandia. Toukokuussa jatkaa Highland Games ja uudenlaisia, pienempiä tapahtumia on tarkoitus lisätä kalenteriin kevään mittaan.

Kantolaan haetaan aktiivisesti myös pienempiä tapahtumia ja esiintyjiä sekä muutakin kuin musiikkikeikkoja, muun muassa liikunta- ja yritystapahtumia.

Ensi vuoden neuvottelut jo käynnissä

Mega-artistien suhteen Tukholma ja Tallinna vievät tänä kesänä Suomesta voiton.

– Suurin yksittäisen artistin esiintyminen lienee Cheekin Valot sammuu -konsertit Lahdessa elokuun lopussa, pohtii tapahtumajärjestäjä Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Juha Kyyrö.

Kolme suurkonserttia Kantolassa järjestäneen Live Nationin pääpromoottori Zachris Sundell kertoo, että Kantolaan tapahtuma-alueena ollaan oltu tyytyväisiä.

– Vuoden 2018 tilanne on koko Suomessa se, että artisteja ei ole liikkeellä tai kiertue ei yllä Venäjälle, mistä syystä Suomikin usein jää väliin.

– Ensi vuoden neuvottelut on käynnistetty ja tilanne näyttää ihan lupaavalta sen suhteen, että kesällä 2019 Kantolassa nähtäisiin taas maailmanluokan esiintyjä, kertoo Sundell tiedotteessa.

Harrasteajoneuvojen suurtapahtuma Kantolaan

Yksi kesän isoista tapahtumista Kantolassa on 10-12. elokuuta järjestettävä LinnaCruising 2018 (siirryt toiseen palveluun). Kolmipäiväisen tapahtuman kerrotaan sisältävän yhteisajelun ja live-musiikin lisäksi myös uudenlaista ohjelmaa.

– Kantolan Tapahtumapuisto on paikka, jossa kalustollisesti näin massiivinen tapahtuma pystytään järjestämään, kertoo LinnaCruisingin Harri Savolainen tiedotteessa.