Skanska perui valituksen: KYSin jättimäinen sairaalahanke jatkuu aikataulussaan

Valitus markkinaoikeuteen uhkasi viivästyttää Uusi sydän -rakennushankkeen aloittamista.

Kuopion yliopistollinen sairaala
Tämä osio sairaalasta puretaan lähiviikkoina.
Joonas Nieminen / Yle

Kuopion yliopistollisen sairaalan Uusi sydän -rakennushankkeesta markkinaoikeuteen tehty valitus on peruttu, KYS tiedottaa.

Skanska Talonrakennus vaati urakkaa itselleen, mutta yhtiö on perunut valituksen. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallitus valitsi joulukuussa hankkeen päätoteuttajaksi rakennusliike Laptin.

Hankkeen kokonaiskustannus on noin 164 miljoonaa euroa. Investointi maksaa suurin piirtein saman verran kuin tällä vuosikymmenellä rakennetut Kaarisairaala, Sädesairaala ja uusi päivystyspoliklinikka yhteensä.

Pääsairaalan uudistamisohjelmassa vuosina 2018–2025 peruskorjataan Puijon sairaalan vanhaan päärakennukseen sijoittuvat vuodeosasto-, poliklinikka- sekä muut tilat. Lisäksi vanhan vuodeosastotornin yhteyteen rakennetaan 9-kerroksinen uudisrakennus.

Uudisrakennuksen ja peruskorjauksen laajuus on noin 60 000 neliömetriä. Lopuksi puretaan vuonna 1985 valmistunut vuodeosastotorni.

Uusi sydän -urakka alkoi viime vuoden lopulla tulevan uudisrakennuksen kohdalta. Paikalta puretaan entinen teho-osaston rakennus, joka on ollut tyhjillään viime keväästä lähtien.

– Vanhan osan purkutyöt ovat edenneet hyvin ja ne saadaan pian päätökseen, sanoo KYSin vs. kiinteistöjohtaja Pekka Turunen.

Uuden osan rakennustyöt käynnistyvät alkuperäisen suunnitelman mukaan kevättalven aikana.