Hyppää sisältöön

Turkulainen Kaskis valittiin Vuoden ravintolaksi 2018 – "Vuodenajat ja suomalaisen ruoan sielu on oivallettu uudella tavalla"

Arvostetun Vuoden ravintola -tunnustuksen teki Suomen Gastronomien Seura. Valintaa perustellaan ravintolan herkullisella ruualla, laadukkaalla palvelulla sekä ravintolan yleisellä vaikutuksella koko Turun alueen ravintola-alan kehitykseen.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen turkulaisravintola Kaskikselle.

Valintaa perustellaan muun muassa ravintolan herkullisella ruualla, laadukkaalla palvelulla sekä Kaskiksen yleisellä vaikutuksella koko Turun alueen ravintola-alan kehitykseen.

– Kaskiksessa vakuuttaa pitkäjänteinen ruokatuotteen kehittäminen persoonallisella otteella. Vuodenajat ja suomalaisen ruoan sielu on oivallettu uudella tavalla, luonnehtii Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Kim Palhus valintaa seuran verkkosivuilla.

– Annoksissa näkyy ja maistuu aito rakkaus ruoanlaittoon. Vaikutuksen tekee myös paikallisuus sekä lautasella että palvelussa, joka on rentoa, mutta asiantuntevaa, Kaskikseen ja Kaskiksen asiakkaille sopivaa, jatkaa puheenjohtaja Palhus.

Maineensa veroinen Kaskis

Kaskiksen toiminta perustuu klassiseen ranskalaiseen keittotaitoon, mutta annoksiin saadaan omaleimaisuutta muun muassa suomalaisten raaka-aineiden ja toimivien makuparien kautta.

– Fiilis on hyvä. Toki olemme työtäkin tehneet menestyksen eteen, joten kiva, että tulee tunnustuksia, iloitsee Kaskiksen ravintoloitsija Erik Mansikka.

– Onhan sitä tietysti odoteltu, että gastronomit löytävät jälleen Turkuun. Olin Hermanissa työharjoittelussa, kun se sai Vuoden ravintola -tunnustuksen vuonna 2003, joten jo oli aikakin, toteaa Mansikka.

Mansikan lisäksi Kaskiksen kaksi muuta ravintoloitsijaa ovat Topi Pekkanen ja Simo Raisio.

Ravintola Kaskis avattiin kalaravintola Kaskenahteen paikalle vuonna 2014. Yksityinen Kaskenahde toimi aikanaan paikalla yli 40 vuotta.

– Kunnioitamme liiketilan historiaa, sillä pidämme paikkaa pystyssä itsekin yksityisenä ravintolana, sanoo Mansikka.

Maamme vanhin ruokaseura, Suomen Gastronomien Seura ry, on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Ravintola Kaskis on 28. tunnustuksen saanut ravintola. Ruokakulttuuria vaaliva seura perustettiin vuonna 1945 ja siihen kuuluu noin 300 jäsentä.