1. yle.fi
  2. Uutiset

Yksi kuoli eilen Tuusulassa täysperävaunuyhdistelmän ja henkilöauton kolarissa

Vuonna 1963 syntyneen miehen kuljettama auto ajautui tiistaina vastaantulevan täysperävaunuyhdistelmän keulaan.

liikenneonnettomuudet
Ambulanssi sairaalan edustalla.
Iines Jakovlev / Yle

Vuonna 1963 syntynyt mies kuoli tiistainaTuusulassa vakavassa liikenneonnettomuudessa. Miehen kuljettama henkilöauto törmäsi aamupäivällä täysperävaunuyhdistelmään Hämeentiellä.

Täysperävaunuyhdistelmä oli matkalla Hyrylän suuntaan, kun vastaantuleva henkilöauto ajautui yhdistelmän keulaan. Jarrutusyrityksistä huolimatta törmäystä ei voinut estää.

Henkilöauton keula painui pahoin sisään ja sen kuljettaja sai välittömästi surmansa. Pelastustöihin osallistui lääkärihelikopterin henkilökuntaa.

Täysperävaunuyhdistelmän vetoauto ajautui ojaan kyljelleen perävaunun jäädessä tielle pystyyn. Henkilöauto puolestaan lensi törmäyksen voimasta tien reunaan vastakkaiselle puolelle ajorataa. Yhdistelmän kuljettaja ei loukkaantunut törmäyksessä, mutta täysperävaunuyhdistelmä kärsi vahinkoja.

Tie jouduttiin katkaisemaan raivaustöiden ajaksi veto-autoa nostettaessa. Kaatuessaan ojaan veto-auto oli vahingoittanut myös ojan pientareella oleva sähkökaappia.

Sekä Itä-Uudenmaan poliisi sekä onnettomuustutkintalautakunta selvittävät kolarin syytä. Alueella oli 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

_Korjattu keskiviikona 7.2. kello 15:35 kolari sattui tiistaina 6.2. ei keskiviikkona, kuten uutisessa aikaisemmin kerrottiin. Poliisi korjasi tiedotettaan jutun julkaisun jälkeen. _

Lue seuraavaksi