Väyrynen ihmeissään erottamisaikeista: Vain puoluekokous voi ratkaista vaalikelpoisuuteni

Keskustan puoluehallitus kokoontuu huomenna pohtimaan, voitaisiinko Väyrynen pitää poissa puolueen puheenjohtajakisasta.

Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Paavo VäyrynenAleksi Tuomola / Lehtikuva

StrasbourgEuroparlamentaarikko Paavo Väyrysen mukaan keskustan puoluekokous on ainoa taho, joka voi ottaa kantaa hänen ehdokkuuteensa puolueen puheenjohtajakisassa.

Väyrynen kertoi yllättyneensä tänään esille tulleesta tiedosta, jonka mukaan keskustan puoluehallitus on kutsuttu pikavauhtia koolle käsittelemään hänen vaalikelpoisuuttaan.

– Minun käsitykseni on, että sen asian ratkaisee puoluekokous. Ei mikään muu puolue-elin voi ottaa sitä ratkaistavakseen, Väyrynen sanoi toimittajille Strasbourgissa.

Väyrynen on ilmoittanut pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi, vaikka hän on samalla myös perustamansa Kansalaispuolueen jäsen. Keskustan sääntöjen mukaan puolueen jäsen ei saa kuulua muihin puolueisiin.

Kunniapuheenjohtaja Väyrynen ihmetteli puoluehallituksen kokouksen pikaista aikataulua.

– Kokous on kai kutsuttu koolle vasta eilen. En tiedä, miten se sääntöjen mukaan on mahdollista, hän sanoi.

Keskustan johto haluaa estää Väyrysen asettumisen ehdolle puheenjohtajaksi.

Sääntöjen mukaan jäsenen voi kuitenkin erottaa vain paikallisyhdistys, mikä ei onnistune, sillä Väyrynen on oman paikallisyhdistyksensä Keminmaan keskustaseuran puheenjohtaja.

Lue myös:

Keskustan puoluejohto pohtii huomenna Väyrysen torppaamista

Väyrysen erottamista keskustasta pohditaan – Kaikkonen: "Toivon, että Väyrynen luopuisi Kansalaispuolue-hankkeestaan"