CNN: Jälleen yksi Valkoisen talon työntekijä eroaa tehtävästään

Valkoisen talon avustaja Rob Porter kiistää syytökset parisuhdeväkivallasta vaimojaan kohtaan, mutta eroaa.

Valkoisen talon avustaja Rob Porter

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin yksi ylimmistä avustajista Rob Porter ilmoitti eroavansa tehtävästään kahden entisen vaimonsa parisuhdeväkivaltasyytösten vuoksi, kertoo uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun). Porter luopuu tehtävästään, mutta kiistää syytökset. Aiheesta kirjoittavat myös Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) ja The New York Times (siirryt toiseen palveluun).

Valkoisen talon henkilökunnan sihteeri 40-vuotias Rob Porter sanoi, että "nämä törkeät väitteet ovat yksinkertaisesti vääriä", kun hän ilmoitti jättävänsä tehtävänsä. Porterin mukaan päätös erota ja häntä vastaan ​​esitetyt väitteet ovat järkyttäneet niitä, jotka tuntevat hänet.

Syytökset kerrottiin ensimmäisen kerran Daily Mailissa (siirryt toiseen palveluun), niissä häntä syytetään sekä fyyisestä että henkisestä väkivallasta.

Hänen entiset vaimonsa Colbie Holderness ja Jennifer Willoughby ovat kertoneet Porterin parisuhdeväkivallasta. CNN:n mukaan naiset ovat kertoneet pahoinpitelyistä ja sanallisesta väkivallasta.

Yhdysvaltain hallituksen analyytikko Holderness kertoi, että Porter oli potkaissut häntä vuoden 2003 kuherruskuukaudella Kanariansaarilla. Hän sanoi Porterin myös pahoinpidelleen hänen kasvonsa, kun he olivat lomalla muutaman vuoden kuluttua Firenzessä Italiassa.

Jennifer Willoughby puolestaan oli naimisissa Porterin kanssa vuosina 2009–2013. Hän on kertonut omista kokemuksistaan blogissa.

8.2.2018 kello 22:40 Muutettu väärinkäyttö-sana jutussa parisuhdeväkivallaksi