Rovaniemen teatterikohu jatkuu – internetissä kerätään nimiä teatteriyhdistyksen hallituksen jäsenen vaihtamiseksi

Nettivetoomuksen allekirjoittajat haluavat, että keskustan valtuustoryhmä vaihtaisi edustajansa Rovaniemen teatterin hallituksessa ja Kari Väänänen jatkaisi teatterinjohtajana.

Kuva: Petri Teppo / Rovaniemen teatteri

ROVANIEMI Internetissä kerätään allekirjoituksia työrauhan palauttamiseksi Rovaniemen teatterissa. Vetoomuksen tekijät ja allekirjoittajat haluavat, että keskustan valtuustoryhmä vaihtaisi edustajansa Lapin alueteatteriyhdistyksen hallituksessa.

Tekijöiden mukaan asiassa ovat vastakkain yhtäältä keskustan Hannu Ovaskainen ja toisaalta Lapin alueteatteriyhdistyksen hallituksen lähes kaikki muut jäsenet sekä Rovaniemen teatterin henkilökunta.

Tulehtuneen tilanteen johdosta teatterinjohtaja Kari Väänänen on jo ilmoittanut irtisanovansa itsensä. Vetoomuksen allekirjoittajat haluaisivat, että Väänänen jatkaisi johtajana teatterissa.

– Pyydämme teitä, arvoisat Keskustan valtuustoryhmän jäsenet arvioimaan tilannetta Rovaniemen kaupungin poliittisina päättäjinä. Oletteko omalta osaltanne valmiita kantamaan poliittisen vastuun siitä, että Rovaniemen teatteri menettää pidetyn ja ansioituneen johtajansa, Kari Väänäsen, vetoomuksessa kysytään.

– Demokratia toimii siten, että vaaleissa saadut äänet antavat määränsä verran valtaa. Olemme kuitenkin sitä mieltä, ettei mikään äänimäärä missään vaaleissa oikeuta mielivaltaan.

Vetoomuksen voi lukea TÄÄLTÄ (siirryt toiseen palveluun). Tämän nettijutun julkaisuhetkellä siinä oli 137 allekirjoitusta.