Ylä-Savon Osuuspankki saattaa irtisanoa jopa 26: Jyväskylän, Muhoksen ja Oulun konttorit lakkautusuhan alla, aukioloaikoja viilattaneen muissa konttoreissa

Enintään 26 ihmistä irtisanotaan. Pankilla on konttorit Ylä-Savossa Iisalmessa, Kiuruvedellä, Lapinlahdella ja Vieremällä.

Iisalmi
Ihmisiä kävelemässä pankin konttorissa
Pertti Huotari / Yle

Ylä-Savon Osuuspankki aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa kolmen konttorin sulkemiseen ja enintään 26 työntekijän irtisanomiseen.

Pankki harkitsee konttoreidensa lakkauttamista Jyväskylässä, Muhoksella ja Oulussa. Lakkautusuhan alla olevissa konttoreissa on yhteensä 11 työntekijää. Lisäksi Ylä-Savossa sijaitsevien konttoreiden aukioloaikoja mietitään uudelleen ja myös toiminnallisia muutoksia on suunnitteilla.

Ylä-Savon Osuuspankilla on kaikkiaan 52 työntekijää ja seitsemän konttoria. Jyväskylän, Muhoksen ja Oulun lisäksi pankilla on konttorit Iisalmessa, Kiuruvedellä, Lapinlahdella ja Vieremällä.

– Pankin liiketoimintamallien uudelleenarviointi on välttämätöntä, jotta kilpailukyky ja kannattavuus voidaan varmistaa finanssitoimialan sekä asiakaskäyttäytymisen nopeasti muuttuessa, toteaa toimitusjohtaja Mikko Paananen pankin tiedotteessa.

Paanasen mukaan pitkään jatkunut matala korkotaso sekä finanssialan sääntelyn ja kansainvälisen kilpailun kiristyminen haastavat alan perinteisiä kotimaisia toimijoita.

Yt-neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa. Niiden alkamisesta kertoi ensimmäisenä Kaleva. (siirryt toiseen palveluun)