Suomen pohjoisin pakettiautomaatti Näätämöön – Kauppias iloitsee: "Nyt nautitaan!"

Sevettijärven ja Näätämön alueen asukkaiden taistelut postipalveluidensa puolesta ovat takana päin, kun Näätämön Nord1 Marketiin avataan Suomen pohjoisin pakettiautomaatti.

Pakettiautomaatit
Kauppias Jari Kekäle ottaisi tähän tilaan Postin pakettiautomaatin.
Kauppias Jari Kekäle on iloinen Postin päätöksestä lähteä mukaan pakettiautomaatin perustamiseen Näätämöön.Sara Wesslin / Yle

Posti avaa maaliskuussa uuden Smartpost -pakettiautomaatin Nord1-Marketiin Inarin Näätämöön. Pakettiautomaatti tarjoaa Sevettijärvi-Näätämö -alueen asukkaille helpon tavan lähettää ja vastaanottaa paketteja ja noutaa verkkokauppaostoksia.

Alueen asukkaat ovat talven mittaan joutuneet kärsimään pakettipalveluiden puuttumisesta alueelta.

Nord1-Marketin kauppias Jari Kekäle iloitsee Postin päätöksestä.

– Loistava uutinen! Tämähän meni just niinkuin toivottiin. Nyt sitten nautitaan, naurahtaa Kekäle.

Uusi automaatti otetaan käyttöön Näätämössä 9.3.2018.

Näätämöläiselle Anna-Leena Kosuselle Postin päätös vieräytti taakan harteilta.

Anna-Leena Kosunen
Jatkossa voimme hoitaa postiasiat kaupassa käynnin yhteydessä, mikä on aivan mielettömän hieno asia, iloitsee näätämöläinen Anna-Leena KosunenSara Wesslin / Yle

– Tämä on todella erinomainen ja pitkään odotettu uutinen. Postiasioiden hoitaminen helpottuu todella paljon, kun enää ei tarvitse pelätä paketin lähettämistä tien varresta tai odotella kotona tietoa, mihin aikaan jakelija tulee saapuvan paketin kanssa. Jatkossa voimme hoitaa postiasiat kaupassa käynnin yhteydessä, mikä on aivan mielettömän hieno asia, iloitsee Anna-Leena Kosunen.

Lapin keskustan kansanedustajat: "Ratkaisulla taataan Suomen pohjoisimpien syrjäseutujen postipalvelut"

Keskustan lappilainen kansanedustaja Eeva-Maria oli mukana kuulemassa Sevettijärvi-Näätämö -alueen ihmisten huolta postin toiminnasta.

Maijalan mukaan alueen ihmisten aktiivinen toiminta vaikutti ratkaisun syntymiseen.

– Oli hienoa saada osallistua Sevettijärven-Näätämön alueen asukkaiden kokoontumiseen vähän aikaa sitten. Alueella on vahva yhteishenki taistella omien postipalveluiden puolesta. Nyt pakettien lähettäminen ja vastaanottaminen onnistuvat ilman kohtuuttomia välimatkoja. Toivottavasti tällaisilla uusilla toimintatavoilla voitaisiin kehittää postipalveluita muuallakin pitkien välimatkojen alueella, kertoo Maijala tiedotteessaan.

Myös Mikko Kärnä on istunut Postin kanssa samassa neuvottelupöydässä keskustelemassa Sevettijärven ja Näätämön postipalveluiden puolesta. Kärnä kiittää tiedotteessaan Postin antamasta tuesta.

– Neuvottelin asiasta viimeksi Postin kanssa kaksi viikkoa sitten ja he taipuivat lopulta näiden pitkällisten neuvottelujen kautta ratkaisuun, jossa sijoitettiin pakettiautomaatti Näätämöön. Tällä ratkaisulla taataan Suomen pohjoisimpien syrjäseutujen postipalvelut nyt ja tulevaisuudessa, kirjoittaa Kärnä.

"Kauppa tarjoaa muiden päivittäispalveluiden yhteydessä hyvän paikan automaatille"

Posti on etsinyt postipalveluilleen yhteistyökumppania Sevettijärvellä ja Näätämössä siitä lähtien, kun palvelupiste jouduttiin sulkemaan Sevettijärvellä vuonna 2015 yrittäjän lopetettua toimintansa.

Tavoitteena on ollut saada alueelle ensisijaisesti täyden palvelun palvelupiste, mutta yrittäjää ei ole löytynyt, kertoo Posti tiedotteessaan.

– On tosi hieno asia, että Sevettijärvi-Näätämön postipalvelujen järjestämiseen löytyi vihdoin positiivinen ratkaisu. Saimme Nord1-Marketista erinomaisen yhteistyökumppanin. Kauppa tarjoaa muiden päivittäispalveluiden yhteydessä hyvän paikan automaatille. Alueella on toivottu pakettiautomaattia, joka parantaa nyt asukkaiden pakettipalveluja, sanoo johtaja Anna Lehtonen Postin palvelupisteverkostosta.

Smartpostiin voi vastaanottaa verkkokauppaostoksia ja muita paketteja. Postin lähettämisen verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksessa voi puolestaan maksaa paketin postimaksun valmiiksi ja jättää paketin pakettiautomaattiin uudella Helposti-koodilla. Helposti-koodi kirjoitetaan tarraan paketin päälle.

_Uutista täydennetty Anna-Leena Kosusen kommenteilla kello 13:20, kansanedustaja Eeva-Maria Maijalan kommenteilla 13:54 ja kansanedustaja Mikko Kärnän kommenteilla 15:12. _