Turkkilaismedia: Ylen Ulkolinjassa haastateltu opettajapari otettu kiinni – Mies vangittu, nainen nyt vapaana

Pariskuntaa haastateltiin nimettömänä ja kasvot näkymättöminä Ulkolinjan ohjelmassa Pako Turkista.

Turkki
Turkin lippuja, taustalla punaista savua
Istanbulin Taksimin aukiolla järjestettiin hallitusta tukenut mielenosoitus epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen heinäkuussa 2016.Marius Becker / EPA

Ylen Ulkolinja-ohjelmassa nimettömänä esiintynyt turkkilainen opettajapariskunta on jäljitetty ja pidätetty, kertovat turkkilaiset tiedotusvälineet.

Turkkilaismedian mukaan (siirryt toiseen palveluun)nainen on nyt vapaalla jalalla. Vangittuna pidettävää miestä syytetään terrorismipropagandasta ja Turkissa laittoman järjestön jäsenyydestä.

Yle haastatteli anonyyminä esiintynyttä pariskuntaa 4. tammikuuta näytetyssä ohjelmassa Pako Turkista. Ohjelma käsitteli Turkin tilannetta ja Eurooppaan tulleita turkkilaispakolaisia.

Ohjelmassa mies ja nainen esiintyivät nimettöminä ja kasvot näkymättöminä. Nyt turkkilaismediassa väitetään, että pidätetyt henkilöt olisivat haastattelussa ollut pariskunta.

Turkissa vuonna 2016 tehdystä vallankaappausyrityksestä syytetään Yhdysvalloissa asuvaa saarnaajaa Fethullah Güleniä ja hänen kannattajiaan. Turkissa on pidätetty yli 50 000 ihmistä vallankaappausyrityksen jälkeen.

Pidätyksestä kertoi ensimmäisenä STT.