Kunta-alan työehtokiistaan on syntymässä sopu – Kertaerästä kovin vääntö

Tehyn valtuusto hyväksyi esityksen yksimielisesti. Syntyneestä sovusta tiedotti Tehyn viestintäjohtaja Katri Lindqvist yhden jälkeen yöllä.

työmarkkinapolitiikka
Millariikka Rytkönen
Millariikka RytkönenAntti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Kunta-alan työehtokiistaan on syntynyt neuvottelutulos Sosiaali - ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn osalta. Syntyneestä sovusta tiedotti Tehyn viestintäjohtaja Katri Lindqvist yhden jälkeen yöllä. Lindqvistin mukaan Tehyn valtuusto hyväksyi esityksen yksimielisesti.

Sovusta tviittasi myös Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Muiden liittojen osalta ratkaisuja haetaan mahdollisesti perjantaina ja ensi viikolla.

Sovun tiedotettiin olevan lähellä jo illalla. Asiasta kertoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen Twitterissä sekä ammattiliitto JHL. Neuvottelutulos edellyttää vielä liittojen hyväksyntää.

Rytkösen mukaan palkkaratkaisu on yleisen linjan mukainen. Rytkönen sanoo Ylelle aikovansa esittää neuvottelutuloksen hyväksymistä Tehyn valtuustolle vielä tänään.

– Tämä tulos saatiin yhdessä synnyteltyä, hän sanoi.

Rytkönen kuvailee ratkaisun löytämistä vaikeaksi, mutta toteaa kuitenkin, että "loppu hyvin kaikki hyvin".

Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen vahvistaa Yle Uutisten haastattelussa, että neuvottelutulos on syntymässä. Tulos koskee yli 400 000 työntekijää.

– Sopimuskausi on kaksi vuotta ja kaksi kuukautta. Tähän liittyy myös muita asioita paljon. Tähän tulee myös paikalliseen tuloksellisuuteen liittyvä kertaerä, sanoo Jalonen.

Jalosen mukaan kertaerä on keskimäärin kuntatyöntekijälle 260 euroa kahdessa vuodessa.

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola puolestaan toteaa tiedotteessa, että juurikin kertaerä oli neuvottelujen hankalin kohta, jota SuPer ja Tehy neuvotteluissa ajoivat. SuPerin hallitus kokoontuu lähipäivinä päättämään neuvottelutuloksen hyväksymisestä.

JHL:n mukaan paikalliseen tuloksellisuuteen perustuva kertaerä maksetaan tammikuussa 2019 ja siihen on varattu 135 miljoonaa euroa.

– Viimemetreillä neuvotteluja hiertäneeseen lomarahaleikkauksen kompensaatioon saatiin myös ratkaisu. Tosin ratkaisu ei ole tällä nimikkeellä, vaan paikalliseen tuloksellisuuteen perustuva kertaerä, kirjoittaa JHL tiedotteessa.

Yleiskorotus palkkoihin ensin toukokuussa

Kuntatyönantajat kertoo tiedotteessa neuvottelutulokseen liittyvistä yksityiskohdista. Kuntatyönantajien mukaan sopimuskauden ensimmäisenä vuonna kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuskauden piirissä toteutetaan yleiskorotus, joka on 26 euroa tai vähintään 1,25 prosenttia. Tämä on tarkoitus toteuttaa 1. toukokuuta lähtien.

Euromääräinen korotus maksetaan 2 100 euron kuukausipalkkaan saakka ja sitä suurempiin korotus tehdään prosentuaalisena, lisää Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Sen jälkeen vuoden 2019 alusta tulee paikallinen 1,2 prosentin järjestelyerä ja 1. huhtikuuta 2019 vielä yhden prosentin yleiskorotus, kerrotaan tiedotteessa.

SuPer ja Tehy toteavat tiedotteessa, että palkkaratkaisu parantaa ostovoimaa ja vastaa vientialojen korotustasoa. Niiden mukaan lisäraha olisi ollut toivottua.

– Tämä ei ollut aito liittokierros, vaan todella voimakkaasti työnantajien koordinoima kierros ja se näkyi lopputuloksessa, tiedotteessa todetaan.

Sekä SuPer että Tehy iloitsevat siitä, että koulutettujen hoitajien oma sopimus otti ison askeleen eteenpäin. Liittojen puheenjohtajien mukaan se oli keskeinen tavoite neuvotteluissa ja valmistelu alkaa heti.

Kuntatyönantajien mukaan terveyden ja sosiaalihuollon henkilöstön yleisistä palkkaus- ja työaikajärjestelmiin liittyvistä ehdoista neuvotellaan SOTE-neuvotteluryhmässä vuosina 2018 ja 2019. Henkilöstöön sovelletaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta siihen saakka, että maakunta- ja yksityissektorien työ- ja virkaehtosopimukset tulevat voimaan.

JUKOn Luukkainen: Hillitsee ansiokehityksen eriytymistä

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen kertoi torstai-iltana tiedotteessa, että kunta-alan ratkaisu hillitsee ansiokehityksen eriytymistä. JUKOn hallitus ottaa kantaa neuvottelutulokseen kokouksessaan ensi viikolla.

Luukkainen pitää tärkeänä, että neuvotteluissa saatiin sovittua tuloksellisuusohjelmasta vuodelle 2019. Hänen mukaansa sillä palkitaan kunta-alan henkilöstöä venymisestä.

9.2.2018 kello 1:10 Täydennetty juttuun sovun syntyminen Tehyn osalta.

Lue myös:

Kunta-alan lomarahariitaan yllätyskäänne? Ratkaisuksi ehkä tarjolla eläkemaksun kevennys

Kunta-alan neuvotteluissa edistytty, mutta kun yksi riita on auki, niin kaikki on auki