1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Kuntien työehdoista syntymässä sopu, olympialaisissa vietetään avajaisia, viikonloppu suurelta osin poutainen

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Alexander Legkov ja Sergei Ustjugov.
Venäläishiihtäjät Alexander Legkov ja Sergei Ustjugov eivät saa kilpailla Pyeongchangissa.AOP

Ranskalaistuomari kyseenalaisti Suomen linjauksen turvapaikanhakijoiden palautuksiin

Ranskassa on kyseenalaistettu Suomen linjaus palauttaa turvapaikanhakijoita. Kansalaisjärjestöjen tietoon on tullut kolme päätöstä, jossa ranskalaistuomarit ovat päättäneet olla palauttamatta turvapaikanhakijoita Ranskasta Pohjoismaihin, koska vaarana on, että heidät palautetaan Afganistaniin tai Irakiin. Ranskalaiset kansalaisjärjestöt arvelevat, että kyse on harvinaisista yksittäistapauksista eikä laajemmasta linjanmuutoksesta.

Turvallisuusviranomaisia Pelastakaa lapset -järjestön toimistoon tehdyn iskun tapahtumapaikalla Jalalabadissa 25. tammikuuta.
Turvallisuusviranomaisia Pelastakaa lapset -järjestön toimistoon tehdyn iskun tapahtumapaikalla Jalalabadissa 25. tammikuuta.Ghulamullah Habibi / EPA

Kunta-alan työehtokiistaan syntymässä sopu

Kunta-alan työehtokiistaan on syntynyt neuvottelutulos Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn osalta. Syntyneestä sovusta tiedotti Tehyn viestintäjohtaja Katri Lindqvist yhden jälkeen yöllä. Lindqvistin mukaan Tehyn valtuusto hyväksyi esityksen yksimielisesti. Muiden liittojen osalta ratkaisuja haetaan mahdollisesti jo tänään perjantaina tai ensi viikolla.

Millariikka Rytkönen
Millariikka RytkönenAntti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Saara Aallon ensimmäinen UMK18-kappale on julkaistu

Ensimmäinen Saara Aallon UMK18-kilpailukappale ja sen musiikkivideo on julkaistu. Biisi on nimeltään Monsters. Kappaleen lavashow nähdään ensimmäistä kertaa 3. maaliskuuta Yle TV1:ssä suorassa lähetyksessä UMK18: Saara Aalto. Esityksen takana on huippukoreografi Brian Friedman, joka on luonut koreografioita muun muassa Britney Spearsille, Beyoncélle ja Mariah Careylle.

Monsters on ensimmäinen Saara Aallon UMK18-kilpailukappale.
Yle

Portti olympialaisiin kiinni 47 venäläiseltä

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on hylännyt 47 venäläisen urheilijan ja valmentajan valitukset, jotka koskivat KOK:n päätöstä hyllyttää heidät Pyeongchangin olympialaisista. CAS tiedotti päätöksestään perjantaina, vain kahdeksan ja puoli tuntia ennen talvikisojen avajaisia. KOK oli sulkenut venäläiset alun perin olympialaisista Venäjän valtiojohtoisen dopingin takia.

Olympialaisten avajaisia juhlitaan iltapäivällä

Pyeongchangin olympialaisissa Oona Kauste ja Tomi Rantamäki kärsivät curlingin sekanelinpelissä 5–7 tappion venäläisparille. Kauste ja Rantamäki kohtaavat vielä Kanadan kello 06.35 alkaen. Kumparelaskun ensimmäisissä karsinnoissa sekä Jussi Penttala että Jimi Salonen kaatuivat. Salonen oli karsintojen 27:s ja Penttala 28:s. Suomalaisten urakka jatkuu toisissa karsinnoissa maanantaina. Olympialaisten avajaisia juhlitaan tänään kello 13.00 (TV2).

.

Osittain läpinäkyvä seinä, jonka takaa kaksi naista katsoo kohti kameraa. Seinässä olympiarenkaat ja siluettimainen taitoluistelija, joka on läpinäkyvä.
Tatyana Zenkovich / EPA

Viikonloppu on suurelta osin poutainen

Perjantaina sää on suuressa osassa maata melko pilvistä, kertoo Ylen meteorologi Joonas Koskela. Maan itäosassa pilvisyys vähenee päivän aikana ja aurinko pääsee näyttäytymään. Länsi-Lapissa sekä Pohjanmaan seudulla sataa lunta, ja ainakin Länsi-Lapissa sade voi olla paikoin jäätävää. Lämpötila on länsirannikolla ja Ahvenanmaalla nollan vaiheilla tai vähän plussalla, muualla on pakkasta.

Perjantain sääennuste.
Yle, lähde: Ilmatieteen laitos

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi